Nincs B terv! A bolygónkra nincs jótállás!

2002

A Baptista Szeretetszolgálat pályázatot hirdet a fenntartható fejlődésről, bolygónk védelméről, a klímaváltozás hatásairól. Rövidesen jelentkezünk a részletekkel!

A fenntartható fejlődés nem csak egy téma, ez a küldetésünk! Sok mindenben választhatunk az életünk során: hol ebédeljünk, milyen színű legyen az előszobafalunk, mi lesz gyermekeink neve, melyik cipő passzol a ruhánkhoz… De bolygót nem választhatunk. A bolygónkat nem cserélhetjük ki, nem veszik vissza, nincs rá garanciajegy. Nekünk ő jutott, s vele együtt az a misszió, hogy óvjuk, nemcsak saját magunk, hanem a jövő nemzedéke számára is. A Baptista Szeretetszolgálat most értékeli azon civil szervezetek munkáját és ötleteit, akik hivatásuknak tartják Földünk védelmét, értékeinek megőrzését és a fenntartható fejlődés elérését.
Amennyiben van egy jó ötleted, hogyan lehetne a fenntartható fejlődés kihívásait minél nagyobb társadalmi körben megismertetni, s minél többeket mozgósítani, motiválni a célok megvalósításában, ne habozz megosztani velünk.

Az alábbi témákban várjuk az ötleteket:

a. Fenntartható fogyasztási és termelési szokások:
Olyan pályázatokat várunk, melyek felhívják a figyelmet a természeti erőforrások pazarlására, s mindemellett széles körű ismeretanyagok átadásával a felelős fogyasztási, termelési minták kialakítását és megismerését célozzák, így közvetítve és népszerűsítve mind az egyén, mind a társadalom számára is hasznos, követendő mintákat. Széles körben ismerteti meg a Föld eltartóképességét és annak határait, rávilágítva Magyarország helyzetére a növekvő globális kihívásokkal szemben.

b. A klímaváltozás és hatásainak leküzdése
Innovatív oktatási módszerekkel, tájékoztató kampányokon keresztül sarkall a fenntartható környezeti célok megvalósítására. Felhívja a figyelmet a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira, különös tekintettel a tengerszint emelkedésére, a szélsőséges időjárásra, a globális hőmérséklet-emelkedésre vagy a globálisan növekvő szén-dioxid-kibocsátásra.

A pályázati felhívás részleteivel és minden hasznos információval hamarosan jelentkezünk, addig is ötletelésre fel!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!