Tovább Jézussal! Papp János egyházelnök és Murányi-Kovács Anita kulturális munkatárs volt a River Rádió vendége

654

Népszerű podcastunk holnap esti adásának alappillérei: „Nem tömegevangelizáció, hanem tömeges egyéni evangelizáció.” (BGEA)

Mindenki keresse meg a lelki/szellemi otthonát! Ne sodródjon tovább! Ehhez döntéseket kell hozni, felelősséggel.

Legyen mindenki szívében Isten békessége!

Majoros Szidónia vendége ezúttal Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és a Budafoki Baptista Gyülekezet lelkipásztora, és Murányi-Kovács Anita, az MBE kulturális munkatársa. A Tovább Jézussal! című, november 19-én az arénában megrendezendő esemény apropóján beszélgetnek a Kapocsban a baptista egyház múltjáról, jelenéről, jövőjéről és a keresztény felelősségről.  

További előzetes, hogy hangolódj! 

Egy szülinapi ünnepségen az ember szerettei, barátai szoktak részt venni. Velük szeretnének ünnepelni, és az elmúlt 500 évért hálát adni a magyarországi baptisták is.

Mi a rendezvény célja? Az ünneplés vagy az evangelizáció? Kit és hogyan szeretnének a helyszínen megszólítani? 

Magas színvonalú és nagyon hangsúlyos a baptista egyházban a zenei szolgálat, a dicsőítés, a közös éneklés. A baptistákat ismerve monumentális zenei szolgálatra számíthatnak ezúttal is a vendégek?

Miért fontos az elődökre való emlékezés? El tud jutni rajtuk keresztül Jézus szeretete a ma emberéhez? Vagy számukra inkább a ma élő emberek élete a bizonyság? 

A nemzetközi színtéren is ismert és elismert evangélisták közül miért épp  Will Grahamet, Billy Graham unokáját hívták a szervezők vendég előadónak? 

Hogyan kötődnek az anabaptisták és a habánok a baptistákhoz? Hogy lehetnek jó következményei is egy esetleges üldöztetésnek?! 

 Mit jelent konkrétan ez a keresztény szakzsargonban használt kifejezés: „Jézust hordozni magunkban”?

Kapocs holnap 18 órától a River Rádióban. Ismétlés jövő kedden 10 órától. Ha lemaradtál róla, csak kattints a River App Hallgasd vissza! menüjére! 

A riverradio.hu weboldal archívumából https://riverradio.hu/archivum/ és a Spotify River – Mederben tart csatornán is visszahallgathatod az adásainkat. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!