Segítő munkában dolgozó szakemberek, gyülekezetben szolgálatot végző testvérek figyelmébe ajánljuk a Baptista Teológiai Akadémia ősszel induló Életvégi lelkigondozás (End-of-life biblical pastoral care postgraduate specialization programme) szakirányú továbbképzését, melyet ezen a linken ismerhetnek meg.

A Baptista Egyházi Szociális Módszertan pályázatot ír ki a két féléves tanulmányi idő tandíjának támogatására az alábbi feltételekkel.

Jelentkezési határidő: augusztus 31-ig

A támogatási kérelemben kérjük a következő dokumentumok megküldését pdf formátumban:

• szakmai önéletrajz vagy gyülekezeti szolgálat bemutatása
• szakmai motiváció, elhivatás bemutatása

A támogatásban maximum 5 személy részesülhet az alábbi célcsoportokból:

baptista egyházhoz tartozó szociális szolgáltatást végző fenntartó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatásában dolgozó szakember vagy rendszeresen önkéntes szerződéssel önkéntes tevékenységet végző önkéntesakik a baptista szociális segítő szervezetek vagy gyülekezetek körében segítő szolgálatot végeznek, ill. elhívásuk van segítő szolgálatra

A képzésen történő részvétel költségtérítésének összegét pozitív elbírálás esetén a módszertan 2/3 részben fedezi, támogatja 5 résztvevő erejéig az alábbi feltételekkel:

A megpályázható tandíj támogatás maximális mértéke 100 000 Ft/ félév.
Az 1/3 rész saját erőt a jelentkező hallgató a Magyarországi Baptista Egyház (MBE) számára fizeti be, párhuzamosan a BTA képzésére történő jelentkezésével. Amennyiben a jelentkező felvételre és a tandíj támogatás megítélésre kerül, az MBE a teljes féléves összeget egyben fizeti be a támogatott képzésre a BTA számlájára, a leendő hallgatóval pedig támogatási szerződést köt.

A második félévben a teljes támogatás összegének feltétele a legalább jó minősítésű első féléves tanulmányi eredmény. Alacsonyabb minősítés esetén a féléves támogatás felét, 50 000 Ft-ot tesz hozzá a képzés költségeihez a Módszertan, tehát az önerő lesz 100 000 Ft.

A tandíj támogatás iránti kérelmet a modszertan@baptist.hu címre kell benyújtani augusztus 31-ig és érdeklődni is ezen a címen lehet.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!