Napi áhítat

A nyugalom testi előnye

2021 - Áhítat, 2021. július 27. kedd
A hét témája: Megérdemelt pihenés

127. zsoltár

A hajtás, a mókuskerék tekerése közben legyen ideje a megállásnak napközben is!

Zarándokének. Salamoné.- Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába óvják azt az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget. - Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak. Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban.

Gondolatok az igéről

Sok hiábavaló dolog létezik, de a pihenés nem az, a lustaság igen. Amikor a földműves déli ebédje után lepihen egy kicsit, az nem hiábavaló, hanem erőt gyűjt, és több lelkesedéssel végezheti tovább a munkát, az befektetés. A gyári munkás esetében is nagyon fontos a szünet. Olvastam egy orvosi szaklapban, hogy az ember felépítésénél fogva rendelkezik olyan fizikai és pszichikai szükségletekkel, amelyek csak a pihenés és kikapcsolódás által erősödnek, fejlődnek. Az ember értelmileg, érzelmileg és pszihológiailag csak akkor haladhat előre céltudatosan, ha megvan a Teremtő által kijelölt pihenési idő. A sok munka és rohanás után szükségünk van a pihentető álomra, azt is elegendő mennyiségben, legalább hét órán keresztül. Így megújul erőnk, és reménységgel nézhetünk a feladatok elé. Még valami nagyon fontos, hogy szeressük Istent, mert ő is szeret minket, e nélkül a meggyőződés nélkül üres és céltalan az életünk. Ha testünknek alvásra van szüksége, a lelkünknek Isten szeretetére, enélkül alvajárók lennénk, rémálom lenne az élet, kín és szenvedés, de Isten szeret. Szeressük mi is őt!

Szűcs Sándor (Erdély, Belényes)Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.