fbpx

Napi áhítat

Cselekedni is

2020 - Áhitat, 2020. január 27. hétfő
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 7,21–23

A kereszténység nem hitvallás, hanem élet. Élet Krisztussal.

Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!”

Gondolatok az igéről

Mi az az életedben, ami megmutatja, hogy Isten fontos neked? Akik előtt éled az életed, mit mondanának rólad, ha tőlük is megkérdezné ezt valaki?
Olvasod a Bibliát, imádkozol, szépen beszélsz Isten dolgairól? Rendszeresen ott vagy az istentiszteleteken, aktív tagja vagy a gyülekezetednek? Fejből tudod idézni a Szentírás igéit, egy-egy élethelyzetben tudsz odaillő történeteket, szakaszokat felidézni? Mások számára tudsz bölcs és Isten felé mutató tanácsokat megfogalmazni, támasszá és segítséggé lenni? Fontos, hogy mit tudsz válaszolni ezekre a kérdésekre, ám van egy még fontosabb, amit nem szabad kikerülnöd: Miért teszed mindezt?
Kegyességi életed, cselekedeteid mind hasznosak és értékesek. Ám ha nem hitből fakadnak, számodra vajmi keveset érnek. Ne az legyen tetteid mozgatója, hogy Istenért tegyél valamit. Sokkal fontosabb, hogy vele tedd, amit teszel. Istennel a kevés is elég, az erőtlenség is hegyeket tud megmozgatni.
Isten fontosságát az életedben nem egyszerűen az fogja megmutatni, hogy rá hivatkozva teszel valamit, hanem az, hogy hitből teszed. A különbséget fogják látni a körülötted élők is.

(Hajnal Zoltán)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).