Napi áhítat

Isten tökéletes bölcsessége

2024 - Áhítat, 2024. március 1. péntek
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 11,25–30

Magasztalom az Atyát, a Fiút és a Szentlelket!

Abban az időben így szólt Jézus: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Gondolatok az igéről

Jézus mintegy lezárja a beszédét egy hatalmas és erőteljes magasztaló imádsággal. Nincs sem a templomban, sem a zsinagógában, csak úgy az utcán. De éppen ezért ott születik a „templom”, ahol ő imádkozik, ahol ő tanítja a sokaságot. Örvendezik a lelkem, amikor ezt az imát olvasom, újra és újra. Nem lehet vele betelni. Más, mint a többi ima. Magasztalás, kijelentés és meghívás Jézus követésére. Magasztalja az Atyát, akit csak ő ismer igazán, valóságosan és teljesen, mert egylényegű vele! Aztán egy mondatban elmondja, hogy övé minden hatalom, és ő ezzel mégsem él vissza! Sőt, a megterhelt, elfáradt gyermekeit hívja magához. Egy korabeli rabbi ilyet soha nem mondott volna. A rabbikat messziről, méterekről lehetett és kellett is tisztelni. Jézus más, sokkal több, mint pusztán rabbi. Ő Isten Fia, Megváltó. Ma is érdemes hozzá menni, elé térdelni, neki bevallani és elmondani mindent, ami a lelkedben, a szívedben van! Akar hallani téged is. Figyelme soha nem lankad, sőt megtanít az alázatra és az engedelmességre. Ez a legjobb iskola a világon.

Meláth AttilaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!