Napi áhítat

Aki mindvégig kitart, az üdvözül

2021 - Áhítat, 2021. június 13. vasárnap
A hét témája: Kitartás

Mt 24,3–14

A kitartás nem passzív álláspont. Kitartás a jóért való küzdelemben, a jó gyakorlásában.

Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: Mondd meg nekünk, mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének? Jézus így válaszolt nekik: Vigyázzatok, nehogy valaki megtévesszen titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! – és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, ne rémüljetek meg, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete. Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, sokakban meghidegül a szeretet. De aki mindvégig kitart, az üdvözül. Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.

Gondolatok az igéről

Mikor lesz? Nem mondhatom azt, hogy a napokban, de azt sem, hogy messze van még! Isten kezében van! Egy azonban biztos: élj ma és ezután is készenlétben! Napjainkban jönnek megtévesztő hírek, álinformációk. Vigyázz, szűrőn keresztül nézd, vizsgáld őket! Mert ha nem szűröd az információkat, akkor megtévesztenek! Felborul a fontossági sorrend, eltévedhetsz. Milyen „szűrők” állnak a rendelkezésünkre? Az első: folyamatos kapcsolat azzal, aki azt ígérte: „én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” – Jézussal. Aztán a Könyv! Ebből meríts, töltekezz! Ez legyen alapja lelki szükséged táplálásának! Csak ezután következzen bármilyen más tartalom (Zsolt 119,105)! Ne rémülj meg, ha nehézségek jönnek! Jézus azt mondja ebben az igében, hogy aki bízik benne, azt nem bénítják le a történések, mert túlélőcsomagot kapott (Jn 5,24)! Ne félj akkor se, ha furcsának tartanak, vagy kiközösítenek a hited miatt! Vajon ki tudok tartani mindvégig? Hajlamosak vagyunk arra, hogy krízishelyzetekben „jobban” hiszünk Istenben. Ez akár hónapokig tarthat! Aztán pedig belefáradunk... Ne a magad erejében bízz! Jézus veled van, ő erősít meg! Nem fellángolást akar, hanem folyamatos tüzet! Ha megsebesültél, kötöztesd be magad! Gyógyulj meg, aztán folytasd tovább (Ézs 40,29–31; 42,3)!

Imaáhítat

Imádkozzunk azért, hogy készek legyünk akár áldozatokat is vállalva kitartani a hitben és szolgálatban! (Jel 2,10)

Friebert TiborNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.