Napi áhítat

Immánuél

2021 - Áhítat, 2021. október 22. péntek
A hét témája: Jézus nevei

Mt 1,18–23

Jézus a velünk élő Isten. Sőt a bennünk élő Isten. Akard megtapasztalni ennek valóságát!

Jézus Krisztus születése pedig így történt: Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsátja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten.

Gondolatok az igéről

Tegnap egy kicsit bonyolult témát feszegettünk, s csak reménykedem benne, hogy érthető voltam. Ma egy egyszerűbb igazsággal foglalkozunk, amit Jézus újabb neve fejez ki a számunkra. Jézus neve Immánuél, aminek jelentése: velünk az Isten. Ez olyan tapasztalat, ami nem csak egy hívő keresztény számára ismert. Isten gondviselése, jelenléte sokaknak valóságos tény, még akkor is, ha sosem jártak imaházban, templomban, vagy sosem hallottak az élő Istenről. Mai történetünkben Józsefet látjuk, akit élete nehéz pillanatában látogatott meg az Úr angyala, hogy Isten üzenetét átadja. Ez az üzenet nem más volt, mint hogy vegye magához feleségét és annak születendő fiát, nevezze őt Jézusnak, s élje tovább az életét velük. Ebben az a legfontosabb ma számunkra, hogy József nem kapta meg azt a bátorítást, amit mi. Amit Jézus neve, az Immánuél tartalmaz. Neki tovább kellett élnie istenfélő életét. Csak mi olvassuk Mátétól, hogy Isten velünk van Jézusban. József számára a csecsemő Jézus lett ennek jelévé, noha nem is tudott róla. Talán így van a te életedben is. Nem veszed észre, de Isten veled van. Lehet, hogy jele is van ennek, de annyira hétköznapi, hogy el kerüli a figyelmedet. Jézus létezése a jele annak, hogy Isten velünk van.

Vas FerencNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
X