Napi áhítat

Jézus tekintélyének megkérdőjelezése

2024 - Áhítat, 2024. március 3. vasárnap
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 12,9–14

Jézus Krisztus választotta az irgalmasságot, választotta, hogy életet mentsen, és választotta, hogy az ellenségeskedésben sem hátrál meg. Válaszd te is a könyörületességet, válaszd az életet!

Onnan eltávozva bement a zsinagógájukba, ahol volt egy sorvadt kezű ember. Azért, hogy vádat emeljenek ellene, megkérdezték Jézustól: Szabad-e szombaton gyógyítani? Ő pedig ezt mondta nekik: Ki az közületek, akinek ha egyetlen juha van, és az verembe esik szombaton, nem ragadja meg, és nem húzza ki? Mennyivel többet ér az ember a juhnál! Szabad tehát jót tenni szombaton. Ekkor így szólt ahhoz az emberhez: Nyújtsd ki a kezedet! Ő kinyújtotta, és az újra olyan egészséges lett, mint a másik. A farizeusok pedig kimentek, és elhatározták, hogy végeznek vele.

Gondolatok az igéről

Jézus Krisztus úgy jelent meg a zsinagógában, mint Isten egyszülött Fia, aki telve volt kegyelemmel és igazsággal. Ott látta meg a sorvadt kezű embert is. Ennek az embernek a jobb keze volt elszáradva (Lk 6,6), míg a farizeusoknak és írástudóknak a szívük volt beteg, mert lelki vakságban voltak, akik nem ismerték el Isten Fiának hatalmát és tekintélyét. Annyira kemény és hitetlen volt a szívük, hogy egy kérdést intéztek Jézushoz azzal a céllal, hogy vádat emelhessenek ellene, mint aki megszegi a szombatot. Jézus hozzáállása azonban egészen más volt, szerinte szombaton is szabad jót tenni, életet menteni, hiszen az ő küldetése: megkeresni és megtartani azt, ami elveszett (Lk 19,10). Jézus ura a szombatnak is (Mt 12,8), aki azzal mutatta be isteni hatalmát, ahogyan meggyógyította ennek az embernek a beteg kezét. Megtörtént a csoda, annak ellenére, hogy a vallási vezetők Jézus tekintélyét megkérdőjelezték. A kérdés az, hogy vajon a te kezed szabad-e, vagy megkötözte a bűn? Jöjj Jézushoz, aki szabaddá tud tenni, és meg tud áldani, hogy az előre elkészített jó cselekedetekben való járásban is az bizonyosodjon be, hogy te már hozzá tartozol, és ő az életed Ura!

Imaáhítat

Adjunk hálát, hogy immár jó cselekedeteket teremhetünk! (Tit 3,14)

Tóth Róbert (Erdély, Vajdahunyad)Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!