Napi áhítat

Van miről tanúskodnunk, van mivel dicsekednünk

2024 - Áhítat, 2024. június 14. péntek
A hét témája: Határtalan üdvösség

Gal 6,14–16

Van kivel dicsekednünk. Nem magunkért, ő érte. Mert a mi mennyei apukánk a leghatalmasabb, mellette mi is büszkén állhatunk, kezét fogva.

Én azonban nem kívánok mással dicsekedni, mint a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjével, aki által keresztre feszíttetett számomra a világ, és én is a világ számára. Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem számít, sem a körülmetéletlenség; hanem csak az új teremtés. Békesség és irgalmasság mindazoknak, akik e szabály szerint élnek, és Isten Izráelének!

Gondolatok az igéről

Az óvodába érkezve egyik nap délután ahogy mentem a lányaimért, egy kisfiú odafutott hozzám, és nekiállt elújságolni: „Az én apukám a legerősebb a világon.” Magamban megeresztettem egy mosolyt, mivel ismerem az apukáját, és tudom, hogy bő egy fejjel alacsonyabb nálam, és az én melák méretemmel ő nem igazán mérhető össze. A kisfiúnak viszont azt mondtam: „Hú, akkor jó lesz békében lenni apukáddal, nehogy bajba kerüljek!” Ő pedig elégedetten ment vissza a csoportszobába. Egy kisgyerek számára apa a csoda. Képes felemelni olyan dolgokat, amiket ő meg sem bír mozdítani. Képes a hatalmas autót fél kézzel irányítani. Olyan magas, amilyen magasságokra ő csak távolról képes rácsodálkozni. Egy kisgyerek számára apa egy óriás! Nekünk is van egy óriásunk, aki az uraknak ura, a királyok királya, a leghatalmasabb, legerősebb, mindenható. Olyan, akire ámulattal tekintünk, akinek élmény és öröm a közelében lenni, a szavát hallani. Olyan, akiről nem bírunk nem beszélni és dicsekedni vele, hiszen ő a mi apukánk, akinél erősebb nincs a világon, hiszen ő tartja fenn ezt a világot. Te rácsodálkoztál ma már a lelki apukádra?

Boncz ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!