fbpx

Napi áhítat

Letöltés a Google Play-ből

Ha hitet talál az Úr, az cselekvésre indítja

2019 - Áhitat, 2019. szeptember 19. csütörtök
Hét témája: Római levél

Róm 11,25–27

Ha hiszel Istenben, ha bizalmad van benne, akkor megtapsztalod Isten cselekvését.

„Nem szeretném, testvéreim, ha önmagatokat bölcseknek tartva nem vennétek tudomásul azt a titkot, hogy a megkeményedés Izraelnek csak egy részét érte, amíg a népek teljes számban be nem jutnak, és így üdvözülni fog az egész Izrael, amint meg van írva: »Eljön Sionból a Megváltó, eltávolítja a hitetlenséget Jákob házából, és én ezt a szövetségemet adom nekik, amikor eltörlöm bűneiket.«”

Gondolatok az igéről

Könnyen általánosítunk. Az általánosítás lényege pedig az, hogy nem akarunk tudomást venni a kivételekről. Sokkal könnyebb olyan szavakat használni, „minden” vagy „semmi”, mint azt, hogy „általában” vagy „részben”. Pedig az élet nem mindig fekete és fehér. Vannak árnyalatok is.
Isten választott népe tekintetében sem használja ezeket az általánosító szavakat. A megkeményedés csak részben érvényes a választott népre. Mert el fog jönni az az idő a pogányok számának teljessége után, amikor Isten különös módon fordul oda ismét Izraelhez. A megváltó Jézus Krisztus eltávolítja a hitetlenséget, szövetségével ajándékozza meg népét. Titok, hogy mikor fog megtörténni, és az is, hogy milyen módon fogja ezt elérni az Úr Jézus. Tudjuk azt az Úr Jézusról, hogy a megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el (Ézs 42,3).
Amiben mások már nem sok lehetőséget látnak, azt az Úr Jézus más szemmel, más szívvel látja. Jézus ha csak a hit csíráját látja bennünk, ő már elkezd cselekedni. Kérnünk kell az Úr Jézustól irgalmas szívet, hogy soha ne mondjunk le a megtört és pislákoló életekről. A megajándékozott bizalom csodákra képes!

(Békési Sándor)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).