Napi áhítat

Jó föld kell a magnak

2021 - Áhítat, 2021. január 24. vasárnap
A hét témája: Márk evangéliuma

Mk 4,1–9

Hited ereje, eredményessége attól függ, milyen mélyre tudod magadba engedni Isten igazságait.

Ismét tanítani kezdett a tengerparton, és igen nagy sokaság gyülekezett hozzá, ezért hajóba szállva a tengeren maradt; az egész sokaság pedig a tengerparton volt. Sokat tanította őket példázatokban; és ezt mondta nekik tanítás közben: Halljátok! Íme, kiment a magvető vetni, és történt vetés közben, hogy némely mag az útfélre esett, de jöttek a madarak, és felkapkodták. Némelyik pedig a köves helyre esett, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtott, mert nem volt mélyen a földben; amikor pedig felkelt a nap, megperzselődött, és mivel nem volt gyökere, kiszáradt. Más része a tövisek közé esett, de a tövisek megnőttek, megfojtották, és így nem hozott termést. A többi pedig a jó földbe esett, és mikor kikelt, és szárba szökkent, termést hozott: egyik a harmincszorosát, másik a hatvanszorosát, sőt némelyik a százszorosát is. Majd hozzátette: Akinek van füle a hallásra, hallja!

Gondolatok az igéről

Sokat hallunk a sikeres életről. A Biblia is beszél a sikerről, de valahogyan így: gyümölcstermés. Míg korszakunkban a siker a hatalomhoz, pénzhez, karrierhez kapcsolódik, aközben a Biblia azt mondja, hogy éppen ezek a dolgok tudják megfojtani a gyümölcstermő életet.

Hatással lenni, gyümölcsöző életet élni. Erre kaptunk elhívást. Ennek az életnek célja van. Ugyanis életünk végén a végállomás Isten országa. Életünk során így növekszünk az üdvösségre. Felvetődik a kérdés: mit tehetünk mi?

Ezen a héten hét dolgot szeretnék megosztani, ami az éretté válásban vagy másképpen a növekedésben segít bennünket. Rögtön az első, amely meghatározza a növekedést: szívünk állapota. „A gyerek úgy betűzi a szeretet szót: I-D-Ő.” (Ziglar) Betűzd te is így Istennek a szereteted! A szívünk talajának előkészítése: idő.

Amikor olvasom Isten igéjét, mennyire van előkészítve a szívem Isten igéjének befogadására? Mit tehetek?

1. Lehetőség szerint mindennap ugyanabban az időben olvassuk a Bibliát, és ne közvetlenül lefekvés előtt!

2. Terv szerint olvassuk a Bibliát! Remek lehetőség, ha az Áhítat szerint olvassuk végig azt.

3. Hallgassuk az igét a gyülekezetünkben! Egészen más, ha csak online hallgatjuk, vagy ha egy konkrét gyülekezet tagjaként hallgatjuk és alkalmazzuk Isten igéjét.

4. Minden olvasás alkalmával keressünk egy igét, egy mondatot vagy egy szót, amelyen elmélkedhetünk a nap során!

Imaáhítat

Adjunk hálát Istennek, hogy nem fogyott el a szava felénk! (Zsid 1,1)

Bacsó BenjáminNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.