Napi áhítat

Bátran menjünk Isten színe elé!

2024 - Áhítat, 2024. június 15. szombat
A hét témája: Határtalan üdvösség

Zsid 4,12–16

Nincs más hely, ahova mehetnénk, mint Isten jelenléte, mert nála van az üdvösségünk, ő a szeretet forrása.

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de nem vétkezett. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Gondolatok az igéről

A gyerekeink ha tönkretesznek valamit, mindig elmondják nekünk, legalábbis eddig még így van. Ha ilyen történik, akármennyire is bosszant a dolog, igyekszem elmondani a „vétkesnek”, hogy bár nem örülök annak, ami történt, ha valamiért fontos vagy érzelmileg kötődést jelentő tárgyról van szó, akkor azt is elmondom neki. Ám azt is kihangsúlyozom, hogy menynyire értékelem, hogy elmondta, és hogy hozzám jött emiatt, nem pedig elrejtette előlem.
Azért tudom ezt mondani nekik, mert ezt élem meg én magam is mennyei Atyánkkal. Nem úgy megyek elé, hogy rettegnem kell, hogy milyen büntetést kapok, még ha jogos is lenne az, hanem úgy, hogy tudom, fájdalmat, kárt okoztam neki, de azt is tudom, hogy látja az elesettségem, a megbánást, és kész megbocsátani, mert szeret. Fáj, hogy úgy érzem, visszaéltem a szeretetével, de tudom, hogy anélkül nem tudok létezni.
Tudom, hogy ő a kegyelem forrása, hogy ő keltett életre, hogy általa van értelme mindennek, és hogy még a hibámmal is rá akarok mutatni, mert szeretetének nincs határa, ezáltal pedig az üdvösségemnek sincs. Akkor pedig az ő jelenlétében a legjobb nekem...

Boncz ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!