fbpx

Napi áhítat

Letöltés a Google Play-ből

Jézus hálaadó imádsága

2019 - Áhitat, 2019. november 20. szerda
A hét témája: Az imádkozó Jézus

Lk 10,17–24

Minél hosszabban vagy Istennel együtt, annál több dolog világosodik meg előtted. Tedd ki az értelmedet a jelenlétének!

„Mikor a hetvenkét tanítvány visszatért, örömmel mondta: Uram, a te nevedre még az ördögök is engedelmeskednek nekünk! Ő pedig ezt mondta nekik: Láttam a sátánt villámként leesni az égből. Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején; és semmi nem árthat nektek. De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben.
Abban az órában így ujjongott Jézus a Szentlélek által: Magasztallak, Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted az egyszerű embereknek. Igen, Atyám, mert így láttad jónak. Mindent nekem adott át az én Atyám, és senki sem tudja, hogy ki a Fiú, csak az Atya, és hogy ki az Atya, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni. Tanítványaihoz fordult, és nekik külön ezt mondta: Boldog az a szem, amely látja, amit ti láttok. Mert mondom nektek: sok próféta és király szerette volna látni azt, amit ti láttok, de nem látták, és hallani azt, amit ti hallotok, de nem hallották.”

Gondolatok az igéről

Érdemes belegondolni, hogy Jézus miképpen vélekedik szolgálati eredményeinkről. A tanítványok örömmel mondják neki, hogy még az ördögök is engedelmeskedtek nekik. Jézus válasza mintha kicsit lehűtené a lelkesedésüket: annak örüljetek, hogy a nevetek be van írva a mennybe. Ezzel talán lekicsinyli a szolgálatukat? Nem, csak az a legfontosabb, hogy helyünkön értékeljük magunkat. A legfontosabb az üdvösségünk, a szolgálati eredmények vagy életünk sikerei csak ezután következnek. Az üdvösség fontosabb, mint hogy sikeresek legyünk.
Az igazán meglepő, ami ezután következik, hogy Jézus hálát ad azért, hogy Isten a munkáját rajtunk, egyszerű embereken keresztül végzi el, aminek látására és megtapasztalására a próféták is vágytak. Jézus hálát ad a szolgálatunkért Istennek. Mennyire másképp reagálnak ránk az emberek? Szolgálatunkat, életünket olyan gyakran becsülik le, sokszor még mi magunk is. Jézus sosem teszi ezt.
Hálát ad életünkért és szolgálatunkért. Mennyivel inkább kellene ezzel törődnünk, mint azzal, hogy az emberek miképp értékelnek bennünket! Mindez nem vezet felfuvalkodáshoz, ha megértjük, hogy Isten végzi el a maga munkáját rajtunk, gyermekein keresztül. S nem magunknak tulajdonítjuk az eredményeket.
Köszönd meg ma is, hogy Isten a szolgálatodat rád bízta!

(Vas Ferenc)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).