Napi áhítat

Ítélet a hitetlen városok felett

2024 - Áhítat, 2024. február 29. csütörtök
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 11,20–24

Lássam meg Isten mindennapi munkáját a világért és érettem!

Akkor feddeni kezdte azokat a városokat, amelyekben a legtöbb csodája történt, mert nem tértek meg: Jaj neked, Korazin! Jaj neked, Bétsaida! Mert ha Tíruszban és Szidónban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, régen megtértek volna zsákruhában és hamuban! Sőt mondom nektek: Tírusznak és Szidónnak könnyebb lesz az ítélet napján, mint nektek. Te is, Kapernaum, talán az égig emelkedsz? A pokolig fogsz alászállni! Mert ha Sodomában történtek volna azok a csodák, amelyek nálad történtek, megmaradt volna a mai napig. Sőt mondom nektek, hogy Sodoma földjének könnyebb lesz az ítélet napján, mint neked.

Gondolatok az igéről

Most derül ki, hogy milyen sokan nem hittek a jelentős és számos csoda ellenére sem Jézus Krisztusban mint Messiásban. Az emberi telhetetlenség és hitetlenség akkor is és ma is óriási mértékű. De sem akkor, sem ma nem a csodák miatt kell hinni Jézusban. Hanem az ige beteljesedése és kijelentése miatt.
Csak az ige és Isten Szentlelkének munkája által van megtérés és újjászületés. Jézus őszintén elmondja itt is, hogy munkája felülről, az Atya Istentől vezérelt, ezt kellene hallani és látni, ezért kellene alázatban megtérni, bűnbánatot tartani és imádni az Istent. Jézus itt ítéletet hirdet a hallgatóság szeme előtt. Nem hallgatja el a felelősségre vonás majdani tényét sem. Hiszen a nagyon bűnösnek mondott és tudott városok sorsáról azt mondja, hogy kíméletesebb lehet, mint a szent galileai városokban élők sorsa. Elsőkből utolsók és utolsókból elsők...
Nem bízhatjuk el magunkat soha. Bár van erre kísértésünk.
Csak kegyelem által, csak élő hit által van reménységünk... ez a reménység pedig nem szégyenít meg!

Meláth AttilaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!