Napi áhítat

Odaállni Krisztus ítélőszéke elé

2023 - Áhítat, 2023. június 2. péntek
A hét témája: Ami szükséges – Pál leveleiben

2Kor 5,1–10

Ha kegyelmet akarsz az ítélőszék előtt, azt a kegyelem királyi székénél kell elvenned.

Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk. Azért sóhajtozunk ebben a testben, mivel vágyakozunk felölteni rá mennyből való hajlékunkat, ha ugyan nem bizonyulunk felöltözve is mezíteleneknek. Mert mi is, akik e sátorban vagyunk, megterhelten sóhajtozunk, minthogy nem szeretnénk ezt levetni, hanem felölteni rá amazt, hogy a halandót elnyelje az élet. Isten pedig, aki minket erre felkészített, a Lélek zálogát adta nekünk. Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban. De bizakodunk, és inkább szeretnénk elköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz. Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki. Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat.

Gondolatok az igéről

Milyen érzés lehet megkapni egy idézést, melyen az áll, hogy meg kell jelenni a bíróság előtt mint vádlott? Hozhatok-e olyan döntést, hogy nem megyek el? Mi történik, ha valóban távol maradok? Ezek a kérdések jutottak eszembe a mai ige kapcsán. Kikerülhetetlen igazság: mindnyájunknak oda kell állnunk Krisztus ítélőszéke elé. Nincs döntési lehetőség, nincs választási szabadság. Ott fogunk állni. Nem fognak tanúkat kihallgatni, nem lesznek nyomozó ügyészek, akik kikutatták a múltunkat, és sorolják a bűnöket. Minden egyértelmű és világos lesz. Kedves olvasó! Tisztában vagy ezekkel? Hogy készülsz erre a helyzetre? Tudod, hogy van egy megnyugtató útja annak, hogy ne rettegve jelenj meg? Meg kell jelenned a kegyelem királyi széke előtt (Zsid 4,16). Erre nézve van döntési lehetőséged. Csak itt kaphatsz kegyelmet és irgalmat. Az ítélőszék előtt ezért már nem tudsz majd esedezni. Ott már csak ítélethirdetés történik. Ha újjászült Isten kegyelme (1Pt 1,3), akkor képes leszel azokat a jótetteket (Ef 2,10) végrehajtani, amelyekre ő teremtett. Ezeket cselekedve nem kell félned attól, hogy meg kell jelenned az ítélőszék előtt.

Takács ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X