Napi áhítat

Bátorító álmot hall Gedeon

2023 - Áhítat, 2023. november 28. kedd
A hét témája: Az álom is lehet Isten csatornája

Bír 7,9–15

Mások álmai is szólhatnak nekünk. Isten ezzel is bizonyítani akarja hatalmát előttünk.

Azon az éjszakán ezt mondta neki az Úr: Kelj föl, támadd meg a tábort, mert a kezedbe adtam azt! De ha félsz megtámadni, menj le előbb a legényeddel, Purával a táborhoz! Hallgasd meg, miről beszélnek, akkor majd felbátorodsz, és rá mersz támadni a táborra. Lement tehát legényével, Purával egészen a tábori előőrsökig. Midján, Amálék és a keleti törzsek úgy ellepték a völgyet, mint a sáskahad, tevéiknek nem volt se szeri, se száma: annyian voltak, mint tenger partján a homok. Amikor Gedeon odaért, egyikük éppen az álmát mesélte el a társának. Ezt mondta: Azt álmodtam, hogy egy kerek árpakenyér gurult le Midján táborára, és amikor a sátorhoz ért, nekiütközött, úgyhogy az ledőlt; felfordította, a sátor pedig összedőlt. A társa így felelt neki: Nem más ez, mint az izráeli Gedeonnak, Jóás fiának a fegyvere. Kezébe adta az Isten Midjánt és az egész tábort. Amikor Gedeon meghallotta az elmesélt álmot és annak a megfejtését, leborult imádkozni. Azután visszatért Izráel táborába, és azt mondta: Keljetek föl, mert kezetekbe adta az Úr Midján táborát!

Gondolatok az igéről

Az álmokkal általában akkor szoktunk foglalkozni, ha mi álmodjuk azokat. Mások álmait nem gyakran hallgatjuk úgy, hogy abban ránk vonatkozó információ lenne. Istennél azonban ez is lehet egy módszer. Gedeon az ellenség egyik katonájának álmát hallva érti meg Isten bátorító üzenetét. Minket is bátoríthat ez a történet. Gedeon fél, és ezt Isten tudja. Isten tud arról, ha félünk valami miatt. Vedd észre, hogy bátorítani akar ilyenkor! Gedeon éppen akkor ér a tábor azon pontjára, éppen arra a helyre, ahol épp az a katona meséli az álmát, amelyiken keresztül Isten bátorít. Ilyen időzítésre csak Isten képes. Hidd el, hogy nem véletlenek működnek, amikor különös egybeesések történnek, hanem Isten rád figyelve szervezi az eseményeket! Hogy mindezt átélhesse Gedeon, engedelmeskednie kellett Isten útmutatásának, ami egy kockázatos tanács volt. Közel lopózni az ellenséghez, az akár életveszélyes is lehet. Ha Isten küld ilyen helyzetbe, az a veszély ellenére is áldássá és erőforrássá válhat. Ha Isten kér veszélyesnek tűnő dolgot, bízhatsz a segítségében.

Takács ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X