Napi áhítat

Nem akarja, hogy elvesszen

2024 - Áhítat, 2024. április 12. péntek
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 18,11–14

Elveszettek voltunk, de az Úr ránk talált, azért jött, hogy mint számára legértékesebb kincseket a szemétből, porból felvegyen és a szíve fölött hordjon.

Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett. Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van, és eltéved közülük egy, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyekben, és nem megy el megkeresni az eltévedtet? És ha megtalálja, bizony mondom nektek, jobban örül neki, mint annak a kilencvenkilencnek, amelyik nem tévedt el. Ugyanígy a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy elvesszen egy is e kicsinyek közül.

Gondolatok az igéről

Az Úr Jézus Krisztus azért jött, hogy megtaláljon minket, elveszetteket olyan elszánt szeretettel, ami nem hagyja, hogy életünk a szemétben landoljon. Nincs olyan mélység, ami elnyelhetne bennünket az ő irgalmas tekintetétől, jelenlétére magányunkban is számíthatunk. Isten már az édeni bűneset óta keresi az embert, jelez életünk számos pontján, már ősidők óta kérdezi tőlünk: „hol vagy?” Keres az Igén keresztül, szól hozzánk imádságaink közepette, amikor örömeinket, gondjainkat, aggódásainkat, vágyainkat megosztjuk vele. „Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” (Jak 4,8a) Az Úr otthagyta a mennyet, hogy megkeressen és megtartson. Elveszettségünk többé nem nőhet fölénk, hiszen immár az ő családjához tartozhatunk, Jézus jelen van a gyülekezetben, amikor hívők gyűlnek össze, hogy imádkozzanak, dicsőítsék az Urat, és tanuljanak az ő igéjéből. Talán néha elveszettnek érezzük magunkat, pedig Jézus jelen van a mindennapi életben is. Néha könnyű elfelejteni, hogy Isten mindent áthat, figyeljünk az apró jelekre, vezetésére! Jézus keres bennünket, a társaságunkat, s miután megtalált minket, megtartó karjából semmi ki nem ragadhat! Legyen ez a zsinórmértékünk nap mint nap!

Szlepák LajosNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!