[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html tdc_css=”eyJhbGwiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9″]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[/vc_raw_html]

Napi áhítat

[vc_column_text]

Hogyan tegyünk bizonyságot Krisztusról? Krisztus szeretetét gyakorolva

2022 - Áhítat, 2022. június 29. szerda
A hét témája: A hit / A bizonyságtétel

1Kor 13,1–2

Szeretned is kell, akiknek beszélsz Istenedről, iránta való szeretetedről.

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy a pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.

Gondolatok az igéről

A Biblia legismertebb igeverse a Jn 3,16. A legtöbb keresztény kívülről tudja, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta...”. Isten nemcsak szavakkal szeretett bennünket, nemcsak szeretetet érzett irántunk, hanem szeretete miatt fájt neki elveszett állapotunk, bűneink miatti reménytelen helyzetünk. Szeretete miatt áldozta fel önmagát az emberiségért, mindent megtett azért, hogy megmeneküljünk a kárhozattól, a haláltól. Bennünk is ott él ez a szeretet? Szeretjük a még meg nem tért családtagjainkat, barátainkat, munkatársainkat, embertársainkat? Ha igen, mi is készek vagyunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy odavezessük őket Krisztushoz? Sok félelem, kifogás élhet bennünk a bizonyságtétellel kapcsolatban, de ha van bennünk szeretet, akkor nem maradhatunk csöndben. A szeretet egyik jellemzője, hogy mindent hisz, mindent remél. Ha van valaki, akiről úgy gondolod, ő biztos nem fog megváltozni, kezdd el szeretni, és akkor lesz reménységed vele kapcsolatban. Ha én megtértem, akkor bárki megtérhet – szoktam mondani –, az Úr szeretett, meglátta bennem az új embert.

Merényi ZoltánNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-esemenyek”][/vc_column][/vc_row]
X