Napi áhítat

Egyetlen örömhír létezik

2024 - Áhítat, 2024. május 30. csütörtök
A hét témája: Isten üdvterve Krisztusban

Gal 1,6–12

Remélem, ugyanúgy biztos vagy benne, hogy az egyetlen, üdvözítő evangéliumban hiszel, mint Pál!

Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok, pedig nincsen más evangélium. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni Krisztus evangéliumát. De ha még mi magunk vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azon kívül, amelyet mi hirdettünk, átkozott legyen! Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!
Most tehát az embereket akarom meggyőzni vagy Istent? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája. Tudtotokra adom, testvéreim, hogy az evangélium, amelyet én hirdettem, nem embertől való, mert én nem embertől vettem, nem is tanítottak rá, hanem Jézus Krisztus kinyilatkoztatásából kaptam.

Gondolatok az igéről

A megígért ellenségeskedés folytatódik. Az evangélium mellett sokféle lélekmentő megoldás sorakozik fel.
Pál megdöbbenésének ad hangot, hogy a Krisztus kegyelme által elhívott emberek visszapártolnak a törvényhez, ráadásul ilyen hamar, és emberi hatásra. Kezdett összeomlani, ami Jézusban elkezdődött.
Thesszalonikában rövid idő alatt, ellenséges környezetben nem csupán kitartottak a testvérek, hanem még növekedtek.
Pál még magában sem volt annyira biztos, mint abban, hogy a Jézussal való találkozásban az egyetlen tiszta evangéliumot kapta. Ha ő esetleg megváltozna, az evangélium soha.
Még angyalokra sem szabad hallgatni, ha más evangéliumot hirdetnek.
Elferdített evangélium persze létezik, és össze is lehet vele zavarni az üdvösségkeresőket. „Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!” Mire ez a hatalmas indulat? Isten egyetlen üdvözítőtervének a védelmében. Amikor Pál tizennégy év múlva találkozott az apostolokkal, kiderült, hogy az evangéliummal teljesen egyetértenek Jeruzsálemben, alkalmazzák is, és senkinek a kedvéért nem változtatják meg, sőt megvédik.

Kotán BélaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!