Napi áhítat

Erő árad belőle

2022 - Áhítat, 2022. január 22. szombat
A hét témája: Lukács evangéliuma

Lk 6,17-19

Mindig és mindenben keresd Jézust! Mert nincs igazabb erő, mint ha megérintheted a találkozásban.

Azután lement velük, megállt egy sík helyen, vele együtt tanítványainak nagy sokasága és nagy néptömeg egész Júdeából, Jeruzsálemből, a tengermelléki Tíruszból és Szidónból. Azért jöttek, hogy hallgassák őt, és meggyógyuljanak betegségeikből. Akiket tisztátalan lelkek gyötörtek, meggyógyultak. Az egész sokaság igyekezett megérinteni őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.

Gondolatok az igéről

Jézus egy sík helyen tanított, vele voltak kiválasztott tanítványai, és óriási tömeg sereglett köré mindenfelől. Jézus vonzotta az embereket. Fontos észrevenni, hogy a tömeg elsődlegesen nem azért jött Jézushoz, hogy meggyógyuljon, hanem azért, hogy hallgassák őt, ez derül ki a szövegben lévő sorrendből. Beszédében és tanításában a hallgatói többet véltek felismerni, mint amit eddig hallottak. Felismerték, hogy aki beszél hozzájuk, annak hatalma van problémáik, betegségeik és megkötözöttségeik felett is. A felismerés mégsem volt elég, tenni is kellett valamit: megérinteni! Az emberek igyekeztek a közelébe menni. Az igyekezet azt jelentette, hogy keresték, mindent megtettek a maguk részéről, hogy megérintsék őt, hogy változás lépjen az életükbe. Először Jézus érintette meg a hallgatóit beszédével, és akiket igazán megérintett az örök élet beszéde, azok jöttek hozzá, hogy megérintsék őt. Ebből a kettős érintésből lett a kapcsolat, ami a változást hozta. Jézus az erő forrása! Aki hittel jön hozzá, és imádságban megérinti, megtapasztalhatja az ő erejét, amint átformálja az ember életét. Az ő erejének nem tud ellenállni semmi, szabaddá tesz a bűn hatalmától, az ördög gyötréseitől. Bennünket is hív! Aki hozzá megy, azt ő nem küldi el (Jn 3,36)!

Nagy Tibor (Vajdaság)Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
X