Napi áhítat

Meghitt beszélgetés Istennel

2022 - Áhítat, 2022. május 21. szombat
A hét témája: A megtérés és az újjászületés / Imádság

Mt 6,5–15

A imádkozás legvalódibb helye a lelkünk, ahol kettesben lehetünk Istennel bárhol és bármikor. Ne hagyd abba!

Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapják jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged. Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle. Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen. Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

Gondolatok az igéről

Az imádság meghitt beszélgetés Istennel. Jézus arra kéri hallgatóit a hegyi beszédben, hogy menjenek be a belső szobájukba és úgy imádkozzanak, ne nyilvánosan. Jézus korában három kötelező imaidő volt. Ekkor igyekeztek a farizeusok nyilvános helyen tartózkodni, hogy learassák az emberek dicséretét az imaéletükért. Ehelyett azt kéri Jézus, hogy vonuljanak el az egyetlen zárható helyiségbe, ott imádkozzanak. Pandémiás időkben nekünk is nehéz volt megtanulnunk, hogy hol van az a hely, ahol nyugodtan tudunk imádkozni. Ha még wifi is van a lakásunkban, akkor szinte lehetetlenné válik a csendes félrevonulás. Mégis meg kell tanulnunk, hogy Istennel meghitt és nyugodt helyen és módon kell beszélgetnünk. Utána jön az, hogy mit és milyen módon kell elmondanunk. Hiszen nem feledhetjük, Isten kegyelmi trónjához járulunk imádságainkban, onnan várunk választ és segítséget. Csendesíteni kell a lelkünket, hiszen nem beszélhetünk akárhogy az Úrral. Tudjuk, hogy néha csak egy „Istenem!” felkiáltásra van erőnk és időnk. Ezek is teljes értékű imádságok, de ma azokról az imádságokról van szó, amelyekre van időnk és lehetőségünk felkészülni. Készíteni kell a lelkünket az imára, hisz Megváltónkat szólítjuk meg! Kérj nyugodt helyet és időt az imára a mi Urunktól! Ő már vár rád. Ez az imádság csodája.

Vas FerencNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
X