Napi áhítat

A nyugalom társadalmi hatása

2021 - Áhítat, 2021. július 26. hétfő
A hét témája: Megérdemelt pihenés

2Móz 23,10–12

Gondoskodj a rád bízottak pihenéséről is, hogy felfrissüljenek az élettel!

Hat éven át vesd be a földedet, és takarítsd be a termését! A hetedikben azonban hagyd parlagon, bevetetlenül, hadd egyenek róla néped szegényei! Ami pedig még rajta marad, egyék meg a vadállatok! Így cselekedj szőlőddel és olajfáiddal is! Hat napon át végezd munkádat, de a hetedik napon pihenj meg, hogy nyugta legyen ökrödnek és szamaradnak, és lélegzethez jusson szolgálóleányod gyermeke és a jövevény.

Gondolatok az igéről

Isten tervének betartása áldott következményekkel járt. Az egyik következménye a társadalmi rend és jólét kialakulása. Nem a munkás kihasználása és kizsákmányolása volt a cél, hanem az, hogy tiszteljük a munkás személyét és jogait. Így a gazdagok és szegények, a cégtulajdonos és a munkás közötti megkülönböztetés megszűnik, csak egy létezik: a másik ember jóléte. Még a gépek és gyárak szüneteltetésének is megvannak az előnyei, amit mérni lehet a levegő tisztaságában és az energia megtakarításában, ami nagyon jó és kívánatos. Keresztény magatartásunk részének kell lennie ennek az egymással való törődésnek és segítőkészségnek! Tegyük félre az előítéleteket, a büszkeségünket, segítsünk egymásnak! Lássuk meg a szükségben lévőt, látogassuk meg, ismerjük meg jobban, pontos szükségeit töltsük be! Ünnepeljük meg a találkozást, étkezzünk együtt, igyunk meg egy teát vagy kávét, beszélgessünk, segítsünk! Lehet, hogy valaki munkahelyet kap egy ilyen beszélgetés alatt, más bátorítást és megnyugvást. Ahogy Bóáz segítette Ruthot, mi is megváltoztathatjuk valaki életét, nemcsak adománnyal, hanem beszélgetéssel, törődéssel.

Szűcs Sándor (Erdély, Belényes)Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.