Napi áhítat

Csodálatos Tanácsos, Erős Isten,

2021 - Áhítat, 2021. október 23. szombat
A hét témája: Jézus nevei

Ézs 9,1–6

Krisztus végtelenül bölcs, erős. Igazi vezető, akinek meg is van a végtelen hatalma. Legyen ő az Istened!

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog. Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, ahogyan aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadni szoktak, akiknek zsákmányt osztanak. Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján. Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz. - Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Gondolatok az igéről

Mai igénkben Isten országával kapcsolatban érthetünk meg valamit. Isten országának valóságát hirdette meg számunkra Jézus, de Ézsaiás is megérzett valamit róla. Ő pontosan tudta, hogy egyetlen ország sem nőhet a végtelenségig. Izrael két nagyhatalom árnyékában létezett. Hol az Egyiptomi Birodalom erősödött meg a kárára, hol valamelyik mezopotámiai nép birodalma fenyegette a létét. Különösen ez utóbbira volt igaz, hogy addig nőtt, amíg csak lehetett fizikailag, majd pillanatok alatt eltűnve adta át a helyét egy újabb nép uralmának. Egy ország sem növekedhet egy ponton túl, emiatt maradt meg olyan sokáig Izrael és Júda, s Isten kegyelméből. Az az ország, amiről Ézsaiás beszél és Jézus hirdeti meg, teljesen más. Miért? Mert az uralkodója Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya és Békesség Fejedelme. Uralma épp ezért folyamatosan növekszik, mindig békességben élnek az állampolgárai. Igazságosan és törvényesen ítél. Ebből értjük meg, hogy ez az ország lelki valóság, nem testi és nem földi, bár a földön is megtalálható. Valóságos Jézus tanítványai és Isten gyermekei számára. Minél jobban megismerjük Jézus neveit, személyét és cselekedeteit, annál hitelesebb lesz számunkra Isten országa. Ez nem szakít el a földi valóságtól bennünket, de felkészít a mennyeire. Adj hálát, hogy életed Ura és uralkodója Jézus! Ismerjük meg Jézust még jobban és mélyebben!

Vas FerencNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
X