Napi áhítat

A pillanat nyugalmában tekints a jövő felé!

2023 - Áhítat, 2023. december 11. hétfő
A hét témája: Készüljünk az ünnepre – elcsendesedve!

Zsolt 62,6–9

Istennél csak akkor találsz nyugalmat, ha képes vagy várakozni. De ha nála is csak elérni akarsz valamit, nyugtalanabb leszel, amikor továbbmész.

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)-

Gondolatok az igéről

Az Isten közelségében, Jézus közelségében nyert nyugalom és békesség már ismerős lehet, sőt, akár megtapasztalás is. Nagyon fontos megragadni a pillanatot, és élvezni, örülni annak, hogy részesei vagyunk. Két okból. Az egyik ok, hogy Isten a forrása, tőle kapjuk áldásként. A másik ok, ami a 6. versben található, „tőle van reménységem”. Nagyon érdekes a” reménységem” szó jelentéstartalma is. Kötél, megtartó erő. Ízlelgessük, mit is jelenthet ez nekünk! Tegnap reményeim szerint jó döntést hoztunk, vágyakozunk Isten közelsége után. Isten ezt a vágyat megajándékozza a tőle eredő békességgel és nyugalommal. Ez olyan szoros kötelékké alakul, erős kapoccsá, ami lehetőséget ad nekünk arra, hogy élvezve közelsége áldását, erejét, az előttünk álló időre úgy tudunk gondolni, hogy ez a szoros kötelék szilárdan megmarad. Valljuk meg, szükségünk is van erre a biztonságérzetre! A döntéseink ezek szerint nemcsak a pillanatot határozzák meg, hanem befolyásolják a jövőnket is. Isten közelében a reménység sokkal többet jelent. Már bizonyosságot! Csak úgy, a nap végén megkérdezem: Hogy tekintesz a mai nap felé? Hogy tekintesz a holnap felé?

Kondacs GáborNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X