Napi áhítat

Ajándékba kaptuk az igét

2020 - Áhitat, 2020. június 6. szombat
A hét témája: A fiúság ajándéka

Jn 17,6–8

Óriási érték, felmérhetetlen kiváltság, hogy Isten megosztja velünk gondolatait!

„Kijelentettem a te nevedet az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, és nekem adtad őket, és ők megtartották a te igédet. Most már tudják, hogy mindaz, amit nekem adtál, tőled van; mert azokat a beszédeket, amelyeket nekem adtál, átadtam nekik, ők pedig befogadták azokat, és valóban felismerték, hogy tőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél el engem.

Gondolatok az igéről

Isten igéje az örökkévalóság esszenciája. A folyton változó vi­lágban is változhatatlan, stabil kiindulópont. Értékeset és ma­radandót építeni mi másra lehetne? Olyan valóság, amely nem avul el, nem semmisül meg még ezzel a pusztulásra ítélt világgal együtt sem. „Elszárad a fű, el­hervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.” (Ézs 40,8) Mek­ko­ra ajándék, hogy megismerhetjük! Mekkora grátisz, hogy a döntése­ink­ben hozzá fordulhatunk tanácsért! Micsoda kiváltság, hogy Jézus át­adta nekünk is, hogy kézbe vehetjük, elolvashatjuk, befogadhatjuk a sorok között meghúzódó élő igazságot és erőt! Mert számunkra csak ak­kor válik életté és erővé, ha befogadjuk az igazságot. Befogadjuk a szí­v­ünk­be. Igent mondunk rá, egyetértünk vele akkor is, ha az ösz­tö­ne­ink épp az ellenkező irányba vinnének. Krisztus odaajándékozta az igét. Mit teszünk ezzel az ajándékkal? Feltesszük a könyvespolcra? Reg­gelenként gyorsan átfutjuk az aznapi szakaszt? Vagy „hittel párosul” bennünk az ige, és így felismerésekhez vezet, hitet gerjeszt, és meg­nyitja lelki szemeinket egy másik, a fizikainál sokkal ma­ra­dan­dóbb valóságra. Bárcsak felismernénk, mekkora érték, milyen kiváltság, mekkora áldás, hogy Isten megosztja velünk gondolatait!

(Révész Szilvia)

Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.

Az Áhítat a Magyarországi Baptista Egyház tulajdona. Minden jog fenntartva.

A bibliai szakaszokhoz a 2014-ben kiadott revideált új fordítás szolgált alapul.

Az Áhítat könyv formájában megvásárolható a Baptista Könyvesboltban (1068 Budapest, Benczúr u. 31.).