Napi áhítat

A mennyország csodája

2023 - Áhítat, 2023. szeptember 28. csütörtök
A hét témája: Végidők kiteljesedése

2Pt 3,10–13

A végleges, az örök és csodálatos menny az, ami megmarad és megújítja a világot, hogy Isten legyen tapasztalható és látható mindenekben.

De el fog jönni az Úr napja, mégpedig úgy, mint a tolvaj, amikor az egek recsegve-ropogva elmúlnak, az elemek égve felbomlanak, a föld és a rajta levő alkotások is megégnek. Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek, akik várjátok és siettetitek az Isten napjának eljövetelét, amikor majd az egek lángolva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak! De az ő ígérete szerint új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakik.

Gondolatok az igéről

Sokan vannak, akik röghöz kötött módon élnek itt a földön. Szorgalmasan vagy ügyeskedve igyekeznek földi kincseket gyűjtögetni, és minden energiájukat erre a mulandó földre szegezik. De az Úr Jézus keresztje felfelé mutat és azt üzeni, emeljük fel a tekintetüket reá és a mennyekbe. „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben...” (Mt 6,19–20a) Vannak olyanok, akik úgy képzelik el a mennyországot, az „új eget és új földet”, mint valami megfoghatatlan létezési helyszínt, ahol félmeztelen túlsúlyos angyalkák gyermeki testbe zárva pengetik Dávid hárfáját egy felhőn ülve. Pál apostol ír ugyanerről: „Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek.” (1Kor 2,9) Elképzelni nem tudjuk, mennyire csodálatos lesz a mennyben, azonban több dolgot tudunk az igéből: Jézus Krisztus megdicsőült testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket (Fil 3,21). Ez a megdicsőült test tapintható lesz (Lk 24,39), és – ami a férfiaknak nagy örömet jelent – képes lesz táplálkozni (Lk 24,41–43). Már csak egy kérdésem van: Te részese leszel a menny csodájának?

Milánkovics DánielNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X