Napi áhítat

A szentek és szeretettek közössége

2023 - Áhítat, 2023. szeptember 21. csütörtök
A hét témája: Egységben

Kol 3,12–17

A krisztusi előrelátó, bölcs és gyakorlatias szeretet megélése a hívők közösségének egyik nagy csodája.

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Gondolatok az igéről

A szentek és szeretettek a mennyei ruhatárból öltözködhetnek mindennap. Könyörületesek, és nem irgalmatlanok, jót tesznek, és nem akarnak rosszat egymásnak. Alázatosak, és nem büszkén versengők, szelídek, és nem megvadultak, ha éppen nem úgy mennek a dolgok, ahogy ők elképzelik. Türelmesek a tökéletlenekkel, a tévedőkkel, az erőtlenekkel. Nem a másik érdemei szerint teszik a jót, hanem csak teszik a jót, mert belemerültek, elrejtőztek az Isten szeretetébe és szentségébe. Amint megérted, hogy Isten téged is be akar ölelni az ő szeretetébe és szentségébe, nemcsak a te sebeid kezdenek el gyógyulni, fájdalmaid enyhülni, hanem észreveszed azt is, hogy mit tehetnél vagy mondhatnál másképpen, hogy ne okozz másnak fájdalmat. Észreveszed, hogy lehet kritika és harag nélkül is inteni. Biblikusnak tűnő okoskodás helyett lehet csordultig a szíved és a szád építő és használható bölcs tanácsokkal, Isten beszédével. A dicsőítés nem egy egyházzenei stílus lesz többé, hanem életmódoddá válik. Gyere, testvér! Ne engedjünk a provokációnak! Haljunk meg az arroganciának és a büszkeségnek ebben a világban! Az odafennvalókkal törődve várjuk azt a napot, amikor Krisztus megjelenik, mert ha valaki, akkor Isten méltó a szeretetünkre és arra, hogy szentnek tartsuk őt a szívünkben!

Nagy-Kasza Dániel (Kárpátalja)Napi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
X