[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_raw_html tdc_css=”eyJhbGwiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9″]JTNDZGl2JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTNDYSUyMHRhcmdldCUzRCUyMl9ibGFuayUyMiUyMHRpdGxlJTNEJTIyQW5kcm9pZCUyMGFwcCUyMGElMjBHb29nbGUlMjBQbGF5LWVuJTIyJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGcGxheS5nb29nbGUuY29tJTJGc3RvcmUlMkZhcHBzJTJGZGV0YWlscyUzRmlkJTNEc2llZ2UubWJlLmFoaXRhdCUyMiUzRSUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUzQ2ltZyUyMHNyYyUzRCUyMiUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZwbHVnaW5zJTJGYmFwdGlzdF9wbHVnaW4lMkZjc3MlMkZnb29nbGUtcGxheS1iYWRnZS5wbmclMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmhlaWdodCUzQTQwcHglM0IlMjBtYXJnaW4lM0EycHglM0IlMjBmbG9hdCUzQXJpZ2h0JTNCJTIyJTIwYWx0JTNEJTIyTGV0JUMzJUI2bHQlQzMlQTlzJTIwYSUyMEdvb2dsZSUyMFBsYXktYiVDNSU5MWwlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlM0MlMkZhJTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTNDYSUyMHRhcmdldCUzRCUyMl9ibGFuayUyMiUyMHRpdGxlJTNEJTIyJUMzJTgxaCVDMyVBRHRhdCUyMGF6JTIwQXBwJTIwU3RvcmUtYmFuJTIyJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGYXBwcy5hcHBsZS5jb20lMkZodSUyRmFwcCUyRiUyNUMzJTI1QTFoJTI1QzMlMjVBRHRhdCUyRmlkMTQ2MDc5MzUzNyUzRmwlM0RodSUyMiUzRSUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUyMCUzQ2ltZyUyMHNyYyUzRCUyMiUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAyMCUyRjAxJTJGQXBwU3RvcmUtMS5wbmclMjIlMjBzdHlsZSUzRCUyMmhlaWdodCUzQTQwcHglM0IlMjBtYXJnaW4lM0EycHglM0IlMjBmbG9hdCUzQXJpZ2h0JTNCJTIyJTIwYWx0JTNEJTIyTGV0JUMzJUI2bHQlQzMlQTlzJTIwYXolMjBBcHAlMjBTdG9yZS1iJUMzJUIzbCUyMiUzRSUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUzQyUyRmElM0UlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHAlM0ElMkYlMkZ3d3cuYmFwdGlzdC5odSUyRmFoaXRhdF9yc3MlMjIlMjB0YXJnZXQlM0QlMjJfYmxhbmslMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlMjAlM0NpbWclMjBzdHlsZSUzRCUyMndpZHRoJTNBNDBweCUzQmhlaWdodCUzQTQwcHglM0IlMjBtYXJnaW4lM0EycHglM0IlMjBmbG9hdCUzQXJpZ2h0JTNCJTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuYmFwdGlzdC5odSUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAxOSUyRjExJTJGcnNzLnBuZyUyMiUzRSUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUzQyUyRmElM0UlMDklMDklMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEE=[/vc_raw_html]

Napi áhítat

[vc_column_text]

A tanítványság ára

2024 - Áhítat, 2024. február 24. szombat
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 10,34–39

Ha Jézus Krisztusban találtuk meg életünk értékét, akkor minden más csak azután következhet.

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.

Gondolatok az igéről

A földi létezésünkben keressük életünk célját és értelmét. Sok ember szájából elhangzik, hogy az életem a gyermekem vagy az unokám. Azért élek és dolgozok, hogy nekik jó legyen és mindenük meglegyen. Számukra, ha elmondanánk az Úr Jézus kijelentését, akkor megbotránkoznának abban. „Aki inkább szereti apját vagy anyját, mint engem, nem méltó hozzám, és aki inkább szereti fiát és leányát, mint engem, nem méltó hozzám,” (Mt 10,37) Azért fogadnák rosszul, mert az életüket az utódaikban találták meg. De egyszer elveszítjük őket, amikor meghalunk, vagy esetleg ők hunynak el hamarabb.
Vannak, akik az életüket az üzleti életben és a jó karrierben látják, ezért élnek és küzdenek. Számukra a munka a minden. Rokonaik még a sírkövükre is ráírják, hogy mennyire a munkának éltek. Környezetük pedig nagyon elismerően nyilatkozik róluk. Viszont ezt is elveszíti az ember, amikor meghal, mert nem viheti magával a vagyonát. Ha nem Krisztusban találjuk meg az életet, akkor az egy vesztes lét lesz.
Aki viszont Jézusban leli meg az életét, és ezért áldozza oda magát, ennek vet alá mindent, az amikor meghal, övé lesz minden. Ma is áldozd oda magad Jézusnak, hogy megleld az igazi életet!

Pesti CsabaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
[/vc_column_text]
[/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-esemenyek”][/vc_column][/vc_row]
Iratkozzon fel hírlevelünkre!