Napi áhítat

Messiás, jelekkel és csodákkal

2024 - Áhítat, 2024. február 26. hétfő
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 11,1–6

Csak Jézus a megígért Megváltó, nincs más, ezért soha ne kételkedjünk!

Amikor Jézus elmondta parancsait a tizenkét tanítványnak, továbbment onnan, hogy tanítson és igét hirdessen a városokban.
János pedig, amikor hallott a börtönben Krisztus cselekedeteiről, elküldte tanítványait, és megkérdezte tőle: Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk? Jézus így válaszolt nekik: Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium, és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem.

Gondolatok az igéről

Bemerítő Jánost Heródes Antipás bebörtönözteti, bár semmi köztörvényes bűnt nem követett el. De bátran és őszintén megfeddte a negyedes fejedelmet erkölcstelen és Isten szemében bűnös életvitele miatt. A börtönben hatalmas támadásnak volt kitéve a próféta szellemi értelemben a sátán részéről, aki el akarta venni a hitét és a meggyőződését Jézus felől. János két hűséges tanítványát küldi el Jézushoz: Te vagy a Messiás, vagy mást várjunk? Ez volt a tömör, ám lényegre törőkérdés. Jézus éppen egy nagy evangelizációs hadjárat kellős közepén volt ekkor! Igét hirdetett, az emberek hitre jutottak, megtértek, megszabadultak betegségekből, bűnökből, megszabadultak súlyos megkötözöttségektől. Beteljesedett az ézsaiási próféciák igérete a Messiást illetőleg. Csodálatos néhány nap, esetleg hét lehetett. De aki ezt nem látta, nem élte át, annak nem sokat jelentett, főként ha az ember ártatlanul szenved egy nyirkos, büdös és sötét börtönben. Mert János akar hinni, de nagyon nehéz. Jézus válasza: Mondjátok el neki, amit hallottatok tőlem és láttatok az elmúlt napokban, és ha ezt megteszitek, János újra megbátorodik, mert rájön: Jézus a Messiás! Mi is csak benne higgyünk mindennap!

Meláth AttilaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!