Napi áhítat

Számon vagyunk tartva

2024 - Áhítat, 2024. február 23. péntek
A hét témája: Máté evangéliuma

Mt 10,28–33

Isten éberséggel őrködik minden gyermekének sorsa felett, hogy csak az történhessen, amit ő jónak tart.

Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában.
Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.
Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.

Gondolatok az igéről

Micsoda kegyelem! Mennyei Atyánk még a hajszálainkat is egyenként számontartja, és nem kell félnünk, mert értékesek vagyunk a szemében. Ő még a madarakra is gondot visel, ránk még jobban odafigyel, hiszen értünk a legdrágábbat is odaadta, egyszülött Fiát.
Nekünk azzal a hittel kell vállalnunk őt ebben a világban, mint ahogyan Sadrak, Mésak és Abéd-Negó tette, akik a babiloni király előtt bátran tudtak megállni és bizonyságot tenni az ő Urukról. „Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király! De ha nem tenné is, tudd meg, ó király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!” (Dán 3,17–18) Nem féltek a királytól, mert bíztak a mindenható Istenben, aki ezt az eseményt is számontartotta életükben. Végül átélték. A hajszálukra is gondot viselt a tüzes kemencében az ő Istenük. „...a tűznek semmi hatalma nem volt e férfiak testén. Egy hajszáluk sem égett meg...” (Dán 3,27)
Legyen ilyen hited neked is, hogy Urad számára értékes vagy, és minden helyzetben gondoskodik rólad!

Pesti CsabaNapi áhítat e-mailben is.

Iratkozz fel, hogy naponta elcsendesedhess áhítatban!
Milyen nap van ma?
Ennek az ellenőrzésnek az a célja, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön egy valós személy, és nem egy program.
A www.baptist.hu weboldalon elhelyezett adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott személyes adatokat az adatkezelő a tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!