Baptista Oktatási Központ

5149

2012-ben a Magyarországi Baptista Egyház hozta létre a Baptista Oktatási Központot (BOK), mivel 43 közoktatási intézmény került a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásába.

Ez közel 17 000 diákot és 2000 pedagógust jelent. Az intézmények között vannak óvodák, általános iskolák, alapfokú művészeti intézmények, gimnáziumok, szak- és szakközépiskolák.

A BOK elnöksége
A BOK elnöksége

A BOK két főállású munkatársat foglalkoztat, Barbarics Pétert és Benedek Zalánt, akik feladata egyrészt a tanórán kívüli programok szervezése, a pedagógusok munkájának segítése, másrészt az iskolák és a helyi gyülekezetek közötti „hídépítés”.

A diákok 36%-a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű. Vannak olyan intézmények, ahol ez az arány 95%. De ahol a hiányok vannak, ott vannak elrejtve a lehetőségek is.

A Baptista Oktatasi Központ célja, hogy keresztény értékeket képviselve az iskola több legyen, mint oktatási intézmény. Ezért szervezünk táborokat, kulturális programokat, klubfoglalkozásokat, színházi előadásokat, kiállításokat, s ebbe a gyülekezeteket is be kívánjuk vonni bármilyen eszközzel, ami segítheti egy iskola működését.