A Kovács K. Zoltán Alapítvány 2023 őszén írt ki pályázatot keresztény könnyűzenei előadók számára koncertjellegű videóklipek leforgatására, amivel az volt a célja, hogy segítse az online térben az előadók megjelenését, így azok zenéjükkel minél több embert legyenek képesek elérni és megszólítani.

A díjazottak között két baptista fiatal is szerepel

Tóth Dániel 2021-ben jazzének, 2023-ban pedig jazzénektanári szakon szerzett diplomát Bécsben, jelenleg a Zeneakadémia jazzénekművész mesterszakos hallgatója. A Szombathelyi Baptista Gyülekezet tagja. Célja, hogy dalaival minél több emberhez eljusson az evangélium üzenete.

Ő hazavár című dalának dallama 2022-ben született, ezt követően a Szikra díjas Koncsárd Balázs szövegével lett teljes. A dal drámaian indul: bemutatja, hogy a világ, amelyet ismertünk, elveszett, és szüksége van Istenre. Refrénjeiben megjelenik az örömhír: Még nem késő, Ő hazavár.

Baranyi Barnabás László (a Veresegyházi Élő Remény Baptista Gyülekezet egyik lelkipásztora) életének már több mint tíz éve az a célja, hogy vallásos könnyűzenét játszva és énekelve a különféle felekezetekhez tartozó közösségekben embertársaira aktivizáló, motiváló hatással legyen. Dalai kizárólag ihletettségből születnek.

Új ember című dalát lelkipásztori székfoglaló beszédének részeként énekelte elsőként nyilvánosan. Hiszi, hogy a dal jól összefoglalja azt, hogy mindannyian lehetünk elveszettek, de a lényeg, hogy nem vagyunk egyedül, hisz a mennyei Atyánk annyira szeret bennünket, hogy egyetlen Fiát odaadta értünk, aki vállalta, hogy megkeres, megvált, vállára vesz, hazahoz, és új irányba állítja életünket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!