1%

Támogassuk a baptisták társadalmi szolgálatát adónk 1+1%-ával!

Mi rendelkezünk arról, hogy az egyébként már levont adónk 2%-a mire legyen fordítva. Döntsünk! Kérjük barátaink, szomszédaink, munkatársaink segítségét is, amennyiben kész közösségünk szolgálatának javára rendelkezni.

Amennyiben valaki a tavalyi évben az egyház javára rendelkezett, úgy az 2024-ben és utána is érvényes. Viszont a civil szervezetek számára minden évben külön rendelkezni kell.

Az SZJA 1+1 százalékáról a legegyszerűbben online tud rendelkezni

NEM CSAK EGY ÉVRE SZÓL(HAT)!

A 2024-es nyilatkozatunkban az egyházaknak történő felajánlás nem csupán erre az évre vonatkozhat, hanem a következő években is az az egyház kapja adónk 1%-át, amelynek a javára az idén rendelkezünk.
Ez az automatikus folyamat csupán akkor módosítható, ha újabb nyilatkozatot adunk be, vagy visszavonjuk korábbi rendelkezésünket. 

EZ NEM ADOMÁNYGYŰJTÉS

Fontos tudatosítanunk, hogy az 1+1% felajánlása nem adomány, hanem rendelkezés arról az összegről, amit az állam már levont az adónkból. A felajánlók csupán arról döntenek, melyik egyházé és/vagy szervezeté legyen. Ha nem rendelkezünk adónk 1+1%-áról, akkor is felhasználásra kerül az államháztartás keretein belül!

KI RENDELKEZHET 2024-BEN?

Bárki, aki 2023-ban adóköteles jövedelmet kapott, és erről jövedelemadó-bevallás készül, és megfizeti a kiszabott adót. Fontos! Ha a magánszemély bevallásban fizetendő adója 0 forint (például az egyes adókedvezmények miatt), az egyházak részére még ebben az esetben is szükséges rendelkeznie, mivel az egyházak – az 1%-on túli – kiegészítő állami támogatása a rendelkezők száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik.

A RENDELKEZŐI NYILATKOZATOT HOGYAN TÖLTSÜK KI?

  1. A nyomtatványra írjuk rá az adóazonosító jelünket!
  2. Írjuk rá a Magyarországi Baptista Egyház technikai számát: 0286! Ugyanezen a lapon a +1% felajánlásához írjuk be az általunk választott civil szervezet adószámát.
  3. Tegyük bele a borítékba, és zárjuk le.
  4. Írjuk rá a borítékra az adóazonosító jelünket!
  5. Írjuk alá a borítékot a leragasztáson!
  6. A lezárt borítékokat kétféleképp juttathatjuk el a NAV-hoz:


Határidők

Február 25.
Az egyéni vállalkozók eddig a napig vallhatják be és fizethetik meg az adójukat. Fontos tudnivaló, hogy ha valaki elfelejt rendelkezni az adója egy százalékáról, akkor azt május 21-ig megteheti – akkor is, ha egyébként egyéni vállalkozóként az adóbevallása határideje három hónappal korábban, február 25-én jár le.

Március 15.
A KAÜ azonosítóval rendelkező magánszemélyek március 15-től megtekinthetik a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet.

Május 10.
Ha a munkáltató készíti el az adóbevallást, eddig a napig lehet átadni a rendelkezést tartalmazó borítékot.

Május 21.
Szja bevallás és 1+1 % felajánlásának végső határideje! Amennyiben sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján nem rendelkezett, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz.


Kiemelt szervezetünk:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány
Adószám: 18485529-1-42

További javasolt baptista intézmények:

Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány Adószám: 18212134-2-09 btesz.hu/alapitvany
Baptista Teológiai Akadémia Alapítvány Adószám: 18154661-1-42 bta.hu
Tábitha Gyermek- és Gyermekhospice Alapítvány Adószám: 18627765-2-13 tabitha.hu
Menedék Alapítvány Adószám: 19004909-2-43 menedekalapitvany.hu


Letöltések


1% banner e-mail aljára (MBE&BSZA)

<p><a href="https://www.baptist.hu/1szazalek/?utm_source=email&amp;utm_medium=email_footer&amp;utm_campaign=1szazalek"><img style="width: 728px; max-width: 80%;" src="https://www.baptist.hu/wp-content/uploads/2024/04/Baptista1szazalek-Leaderboard-728×90.jpg" alt="Rendelkezz&uuml;nk a baptist&aacute;k jav&aacute;ra!" /></a></p>
<p>K&eacute;rj&uuml;k, rendelkezzen ad&oacute;ja 1%-&aacute;r&oacute;l a Magyarorsz&aacute;gi Baptista Egyh&aacute;z jav&aacute;ra! K&ouml;sz&ouml;nj&uuml;k t&aacute;mogat&aacute;s&aacute;t!&nbsp;Technikai sz&aacute;m:&nbsp;<strong>0286</strong></p>

1% banner e-mail aljára (MBE)

<p><a href="https://www.baptist.hu/1szazalek/?utm_source=email&amp;utm_medium=email_footer&amp;utm_campaign=1szazalek"><img style="width: 728px; max-width: 80%;" src="https://www.baptist.hu/wp-content/uploads/2024/04/0286Leaderboard-728×90.jpg" alt="Rendelkezz&uuml;nk a baptist&aacute;k jav&aacute;ra!" /></a></p>
<p>K&eacute;rj&uuml;k, rendelkezzen ad&oacute;ja 1%-&aacute;r&oacute;l a Magyarorsz&aacute;gi Baptista Egyh&aacute;z jav&aacute;ra! K&ouml;sz&ouml;nj&uuml;k t&aacute;mogat&aacute;s&aacute;t!&nbsp;Technikai sz&aacute;m:&nbsp;<strong>0286</strong></p>