Baptisták az Egészségért Munkacsoport

5779
Szamosszeg, 2015

A Baptisták az Egészségért Munkacsoport 2009-ben a Magyarországi Baptista Egyház támogatásával alakult.

Feladatunknak éreztük és jelenleg is érezzük a baptista hátterű egészségügyi dolgozók, (orvosok, nővérek, szociális munkások, lelkigondozók, egészségnevelők) összefogását, akiknek a közösséghez való tartozását szeretnénk ezzel is erősíteni.

Célunk az egészséges életmóddal, a betegségek korai felismerésével kapcsolatos információk megosztása egészségmegőrzés, betegségmegelőzés céljával a gyülekezetek tagjaival és a látogatókkal az írott sajtó, internetes felületek segítségével és közvetlen, személyes tanácsadás során is.

A gyülekezetekre építve egészségnapokat, családi napot vagy kiscsoportos találkozókat szervezünk, ahol az ökumenikus kapcsolatok felvételére is keresünk lehetőséget az adott településen működő, más felekezethez tartozó egészségügyisekkel való együttműködés kapcsán.

Az elmúlt években sikeres egészségnapokon vettünk részt a József utcai gyülekezetnél, Tuzséron, Békésen, Tahiban, Szatmárcsekén, Keszthelyen, Ócsán, Székesfehérvárott, Pestszentimrén, Rákoshegyen, a Vajdaságban két helyen (Bácskossuthfalván és Csantavéren), Vácott, Debrecenben, Galgagyörkön. Az eddigi egészségnapokon összesen több mint nyolcszáz a tanáccsal ellátott, megvizsgált érdeklődők száma. A gyülekezetek részéről körülbelül háromszáznál is több önkéntes segédkezett. Fő célunk az, hogy mozgalmunkon keresztül minél többen vegyék igénybe a lakóhelyükhöz közeli, hosszú előjegyzési időt lerövidítő labor- vagy szakorvosi vizsgálatokat, törődjenek többen lelki és testi egészségükkel, az érdeklődők mind többen kapcsolatba kerülhessenek gyülekezetekkel, hívő emberekkel és végső soron Istennel.

A szívpárnaprogramról

2012 ősze óta kapcsolódtunk egy nemzetközi jótékonysági akcióhoz, amely Magyarországon is országszerte számos gyülekezetet megmozgatott. A mellműtött hölgyektől folyamatosan kapjuk a köszönőleveleket, visszajelzéseket arról, hogy mennyire sokat jelentett a gyógyulásukban a párna. A szív alakú párnák a hónalj alá téve csökkentik a mellrákműtét utáni fájdalmat, és testi-lelki enyhülést adnak. A gyülekezetekben nagy a segítőkészség és együttérzés. A szívpárnák elkészítése közösségi eseménnyé is vált, ami nagyszerű lehetőség arra, hogy meghívjuk ismerőseiket, barátaikat is, közelebb hozva őket is a gyülekezethez és magához Istenhez is. Minden szívpárnához tájékoztatót is mellékelünk, amin egy igevers is olvasható. Feltüntetjük, hogy a baptista egyház támogatásával és a gyülekezetek önkéntesei segítségével készültek a párnák.

A munkacsoport honlapja: http://www.egeszseg.baptist.hu/
Tiszteletbeli elnök: prof. dr. Lehoczky Dezső
Orvosigazgató: dr. Nagy Imre
Titkár: dr. Mészárosné dr. Seres Leila


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!