2023-ban 11 baptista gyülekezet vett részt a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány pályázatán, és szervezett közösségi és evangelizációs programokat. A pályázat célja volt, hogy a gyülekezetek közösségi életét és missziós munkáját támogassák és a helyi BTESZ-intézményekkel való kapcsolatuk is erősödhessen.

Ez utóbbira jó példa a Ceglédi Baptista Gyülekezet és a helyi Új Esély Központ együttműködése, akik több közösségi napot is szerveztek közösen az elmúlt év során. Gyomaendrődön augusztusban rendezték az Élő Remény Baptista Gyülekezetplántálás napközis táborát. A tábort a gyülekezet tagjai kifejezetten azoknak a gyermekeknek szervezték, akiknek a szülei valamilyen módon kötődnek az Új Esély Központhoz. Az intézmény dolgozói a szabadidejüket szánták rá arra, hogy örömet szerezzenek a gyermekeknek öt napon keresztül. A táborban összesen 16 gyermek vett részt. A gyerekek délelőtt egy-egy bibliai történetet hallgathattak meg, ebéd után pedig különböző játékokban, kézműves foglalkozáson vehettek részt. A legnagyobb sikere természetesen a vízi csatának volt. A hét végén mindenki jutalomban részesült.

A békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezet Szarvason rendezett gyülekezeti napot, míg Bicskén egy ifjúsági hétvége keretében került sor bemerítési alkalomra. Az encsi gyülekezet gyermekalkalmakat, férfitalálkozókat szervezett, illetve Alpha-kurzus keretében kezdett missziós munkába. A gyülekezet lelkipásztora, Dani Zsolt részt vesz a Boldogkőújfaluban indult roma gyülekezet szolgálatában is.

Hajdúbagoson evangelizációval egybekötött családi napot rendeztek a baptista imaház kertjében, illetve novemberben egy kisebb csoporttal a Nyíregyházi Állatparkba kirándultak. A hajdúböszörményi baptista gyülekezetek és a helyi BTESZ-intézmény közös kiránduláson vettek részt, melynek során Noszvajt és környékét látogatták meg.

A kaposvári Reménység Kapuja Baptista Gyülekezet gyülekezeti hétvégét rendezett Kadarkúton, ahol két főt be is merítettek. A sajószentpéteri gyülekezet Bánvölgyére szervezett gyülekezeti kirándulást.

Lénárddarócon közösségi megújulási alkalmat rendeztek a baptista imaházban decemberben.

Hálásak vagyunk azokért az áldásokért, melyeket ezeken az alkalmakon tapasztalhattunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!