2023-ban 11 baptista gyülekezet vett részt a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány pályázatán, és szervezett közösségi és evangelizációs programokat. A pályázat célja volt, hogy a gyülekezetek közösségi életét és missziós munkáját támogassák és a helyi BTESZ-intézményekkel való kapcsolatuk is erősödhessen.

Ez utóbbira jó példa a Ceglédi Baptista Gyülekezet és a helyi Új Esély Központ együttműködése, akik több közösségi napot is szerveztek közösen az elmúlt év során. Gyomaendrődön augusztusban rendezték az Élő Remény Baptista Gyülekezetplántálás napközis táborát. A tábort a gyülekezet tagjai kifejezetten azoknak a gyermekeknek szervezték, akiknek a szülei valamilyen módon kötődnek az Új Esély Központhoz. Az intézmény dolgozói a szabadidejüket szánták rá arra, hogy örömet szerezzenek a gyermekeknek öt napon keresztül. A táborban összesen 16 gyermek vett részt. A gyerekek délelőtt egy-egy bibliai történetet hallgathattak meg, ebéd után pedig különböző játékokban, kézműves foglalkozáson vehettek részt. A legnagyobb sikere természetesen a vízi csatának volt. A hét végén mindenki jutalomban részesült.

A békéscsabai Újforrás Baptista Gyülekezet Szarvason rendezett gyülekezeti napot, míg Bicskén egy ifjúsági hétvége keretében került sor bemerítési alkalomra. Az encsi gyülekezet gyermekalkalmakat, férfitalálkozókat szervezett, illetve Alpha-kurzus keretében kezdett missziós munkába. A gyülekezet lelkipásztora, Dani Zsolt részt vesz a Boldogkőújfaluban indult roma gyülekezet szolgálatában is.

Hajdúbagoson evangelizációval egybekötött családi napot rendeztek a baptista imaház kertjében, illetve novemberben egy kisebb csoporttal a Nyíregyházi Állatparkba kirándultak. A hajdúböszörményi baptista gyülekezetek és a helyi BTESZ-intézmény közös kiránduláson vettek részt, melynek során Noszvajt és környékét látogatták meg.

A kaposvári Reménység Kapuja Baptista Gyülekezet gyülekezeti hétvégét rendezett Kadarkúton, ahol két főt be is merítettek. A sajószentpéteri gyülekezet Bánvölgyére szervezett gyülekezeti kirándulást.

Lénárddarócon közösségi megújulási alkalmat rendeztek a baptista imaházban decemberben.

Hálásak vagyunk azokért az áldásokért, melyeket ezeken az alkalmakon tapasztalhattunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!