Lelkipásztor-búcsúztató istentisztelet Gyulán

3708
Fotó: Rusznyák Csaba, Gyulai Hírlap

12 évnyi közös út végén, 2018. június 24-én a Gyulai Baptista Gyülekezet istentisztelet keretében búcsúzott el Matuz József lelkipásztor testvértől és családjától.

A lelkipásztor-búcsúztató istentiszteletet a gyülekezet ügyintéző lelkipásztora, Balogh Barnabás vezette, aki imában és köszöntő szavakkal bátorította a búcsúzó testvéreket. Az „Emlékezz vissza az útra” című ének gyönyörűen fogalmazza meg, milyen megnyugtatónak kell lennie számunkra, hogy mindenben láthatjuk Isten védelmét, ha benne bízunk.

Kedves szavak hangoztak a Matuz család felé a gyülekezet nevében Farnas Ferenc elöljáró testvértől, a gyülekezet csoportjai nevében Csóka Piroskától, a Körösvidéki Egyházkerület nevében Kiss Tibor Pétertől, a Körösvidéki Egyházkerület elnökétől. Kifejezték hálájukat a városi aktív jelenlétért a gyulai református gyülekezet nevében Baráth János lelkész, a gyulaivári református gyülekezet nevében Hegedűs István lelkész, valamint dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kittlingerné Tóth Márta kórházlelkésznő és Fáskerti György is az Új Esély ház nevében.

A múlt és a jövő természetes átmenetét kötötte össze szép hídként a Matuz család új gyülekezete, a Monori Baptista Gyülekezet részéről elhangzó köszöntés.

Ezek után Matuz testvér válaszolt a köszöntésekre, amit Urunkat magasztaló énekek és imádság követett, áldást kérve a családra és a gyülekezetekre.

Egy korszak lezárult gyülekezetünk életében, mi pedig hittel várjuk a folytatást, az Úr munkájának következő lépését.

Imádkozunk új lelkipásztorunkért, és az énekíróval együtt hálával és reménységgel tekintünk Krisztusra, aki győztes Égi Hősként támogat, őriz, szeret és nevel, gondosan ápol, gyógyít és véd bennünket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!