Tudtuk, hogy bekövetkezik, mégis… Egyrészt szomorúak vagyunk, másrészt örülünk. Tudjuk, hogy mindkét lelkipásztor testvérünk tudása legjavával fogja szolgálni azon közösséget, közösségeket, ahová az Úr elhívta őket szolgálatra.

2020. pünkösdjén szolgált utoljára lelkipásztorunkként dr. Steiner József testvér.

A gyülekezet pásztorolását június 1-től átvette Váradi Antal lelkipásztor testvér, aki eddig is velünk volt mint beosztott lelkész.

Dr. Steiner József testvér ezentúl más helyeken fog szolgálni. A missziómezőn sok a munka, kellenek munkások, szolgálók. Isten erre a területre hívta el testvérünket. Most ott fog harcolni az élen, és hirdetni fogja az igét, az evangéliumot, hogy még sokan megismerhessék a mi Urunkat – általa is.

A TCM Nemzetközi Felekezetközi Tanítvány- és Vezetőképző Intézet professzoraként tanítja az elkötelezett lelkipásztorokat, testvéreket; a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatójaként pedig mindent, ami a misszióhoz tartozik, feladatának tekint.

Több mint öt évig szolgált gyülekezetünkben, teljes egyetértésben a vezetőséggel, a testvériséggel.

Találkozunk azért még vele a szolgálatban is és az életben is, hiszen itt marad a családdal.

Váradi Antal testvérünk pedig teljes mellszélességgel beleáll a szolgálatba itt a gyülekezetben.

Sok munka vár rá, de tudjuk, hogy Isten megáldja őt a szolgálatban, a vezetésben, a pásztorlásban.

Kívánjuk mindkét testvérünkre Isten gazdag áldását, megtartó kegyelmét, előrehaladást lelkiekben. Hisszük és tudjuk, hogy most azon a helyen szolgálnak mindketten, ahová Isten állította őket.

Mindenért pedig legyen egyedül Istené a dicsőség! Soli Deo gloria!

„Maga a békesség Istene pedig szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket, és ő meg is cselekszi azt!” (1Thessz 5,23–24)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286