I. Baptista babás-mamás konferencia

2569

2016. április 2-án került megrendezésre az I. Baptista babás-mamás konferencia a Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió támogatásával és egy EMMI-pályázat segítségével a Wesselényi utcai baptista imaházban.

Éneklés a konferencián
Éneklés a konferencián

Az ország számos területéről, de még a határon túlról is érkeztek érdeklődők. Isten kegyelméből – minden várakozást felülmúlva – megközelítőleg 120 résztvevő volt jelen. A rendezvényre nemcsak baptista, hanem más felekezetekhez tartozó családok is ellátogattak.

A nap imaközösséggel és dicsőítéssel indult, majd két szemináriumból lehetett választani: Fegyelmezés és nevelés címmel Varga Anikó tartott foglalkozást, melynek fő témája a különböző korcsoportú gyermekek nevelésének célja volt, érintve a nevelés alapelveit, kitérve a fegyelmezés, illetve a jutalmazás-büntetés fontosságára, mikéntjeire, bibliai példákat használva szemléltetésül. A Szuperanyák vs. én című szemináriumon Újvári Katalinnal lehetett interaktív beszélgetést folytatni az anyai önértékelésről, a társadalom által megítélt, elvárt anyai szerepekről, sztereotípiákról, igei megerősítésekkel.

IMG_4819A feleségeiket, gyermekeiket kísérő apák Kovács Dániel baptista lelkipásztor vezetésével beszélgettek az édesapák szerepéről a családban, illetve a helyes időbeosztásról.
A közös, jó hangulatban elfogyasztott ebéd után kötetlen beszélgetésre került sor. A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet vasárnapi iskolai vezetői – segítőikkel együtt – egész nap minőségi foglalkozásokat tartottak a gyermekek számára.

Számos pozitív visszajelzés érkezett, ami azt erősíti meg, hogy van igény a hasonló szervezésű programokra.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286