Immár második éve, hogy a Körösvidéken élő és működő kis létszámú gyülekezetek közül néhányan összefogtunk, hogy megosszuk egymással terheinket, félelmeinket, örömeinket, segítsük, bátorítsuk egymást a szolgálatban.

Az Újkígyósi Baptista Gyülekezet, a Vésztői Eliada Gyülekezet, a Békési Tágas Tér Gyülekezet és a gyomaendrődi gyülekezet elhatároztuk, hogy évente többször találkozunk más-más helyszínen, és együtt leszünk Isten előtt, imádva és dicsőítve őt.

Az elmúlt év tavaszán Újkígyóson a plántálással kapcsolatos dolgainkról beszéltünk, nyáron Vésztőn egy csapatépítő összejövetelt, ősszel pedig Békésen ima- és dicsőítő közös alkalmat tartottunk. Valamennyiünk nagy örömére. Ilyenkor hívogatunk ismerősöket, barátokat, szomszédokat. Jó tudni egymásról, jó megismerni egymást az utcán, jó csak úgy néhány szót váltani. Ennek az egymásra találásnak áldott hozadéka van.

Május 21-én az esedékes közös alkalmat Újkígyóson egy rendezvényházban tartottuk meg „Bátorodj!” felkiáltással. Nagy szüksége volt pünkösd előtt a 2000 éve élt tanítványoknak bátorságra, erőre, hiszen a feltámadt mesterük negyvennapi együttlét után felvitetett a mennybe, egyedül maradtak. Átéreztük az ő helyzetüket. Sokszor mi ilyen állapotban vagyunk. Elfogy erőnk, elgyengülünk, félünk, a sátán sokszor győz felettünk. Szükségünk van erőre, bátorságra. Van erő Jézus vérében, a Szentlélek képes bátorrá tenni bennünket.

Erről szóltak a dalok, négy gyülekezet zenészei egy nagyszerű dicsőítő csoportot alkotva vezették a mintegy 80-85 főből álló lelkes gyülekezetet. Voltak itt medgyesiek, kétegyháziak, kígyósiak, békésiek, gyomaendrődiek és szegediek is.

Dicsőítés után volt lehetőségünk közösen imádkozni kisebb csoportokban, várva a föntről jövő bátorításra. 

Nagyon fontos üzenetet hozott Sipos Márk testvérünk.  

Szeret az Isten, fontos vagy neki. Isten nem változik, ő örök, nagyon szereti teremtményét, az embert. Akkor is, ha néha büntetnie kell, mert a bűn miatt az Isten-ember kapcsolat megromlik. Nem Isten változik meg a bűn következtében, hanem az ember Istennel való viszonya.

Amit Isten országáért teszel, az ő szemében értékes.

Dávid erős vitézeinek példáját hozta Márk a 2Sám 23,8–18 alapján. Dávid harcosai között három hőst említ a Biblia. Jóséb-Basebet nyolcszáz filiszteust öl meg egyedül. (Ez nem semmi!) Azután Eleázárt, a csata során az izraeliták már meghátrálnak, de Eleázár harcol, amíg a kezéhez nem ragad fegyvere, nagy szabadulást él át a nép, mert az ellenség megfutamodik. A harmadik hős, Sammá egy darabka lencseföldet védett, a nép megfutamodott a filiszteusok elől. Sammá a lencseföld közepén állva megvédi azt az ellenséggel szemben. Egy kis darab lencseföld, ami talán értéktelen, ezt fölösleges védeni. De ha Isten állította oda Sammát, az nem értéktelen terület, a győzelem feltétele a hűség és a kitartás. Mert Isten megerősíti hűséges harcosát. Bátorodj! – hangzott a felhívás. Ha kis közösséget bízott rád Isten, akkor is harcolj, ha sokan elhagynak, mert Isten a hűséget megáldja. 

Ezzel a bátorítással álltunk oda Isten elé, és imáinkkal és dalainkkal dicsőítettük őt.

Az alkalom után szeretetvendégségben voltunk együtt, a jó hangulatú beszélgetések sokáig tartottak. Élmény és felüdülés volt. Folytatjuk.

Másnap összefutottam egy testvérnővel, aki a dicsőítőcsapatban szolgált. Kérdeztem tőle: Hogy érezted magad tegnap Kígyóson? – Hát mit mondjak… már délelőtt próbáltunk, így a kezdésre jól elfáradtam. Attól féltem, ez nekem sok lesz. Mire vége lett az alkalomnak, feltöltődtem, olyan erőt kaptam, hogy még a férjem is megkérdezte hazafelé az autóban: Mi történt veled? Mennyei erőt kaptam – hangzott a válasz.

Tervezzük a következő közös alkalmainkat, hisszük, hogy Isten kezében a lencseföld harcosai is olyan értékesek, mint a nyolcszáz ellenséget egymaga legyőző. Áldott legyen az Úr!

Filó György
Tágas Tér Gyülekezet


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!