„A szél arra fúj, amerre akar. Hallod a hangját, de nem tudod, honnan jön, és merre tart. Mindenki, aki a Szent Szellemtől született, hasonló természetű.” (Jn 3,8)

Május 13-án Egerben vehettünk részt egy műhely-konferencián, ahol a 10–39 fős gyülekezetek szolgálóival beszélgettünk arról, hogyan lehet segíteni a missziót a gyülekezeteinkben. „A helyi gyülekezet a település reménysége. Azért vagyunk az adott településeken, hogy Krisztus evangéliumát képviseljük és hirdessük.” Ebből a gondolatból forrt ki a műhely-konferencia ötlete a szadai Élő Remény gyülekezet vezetőségében. Szerettünk volna egy olyan alkalmat, ahol a hangsúly egymás bátorításán, a tapasztalatok megosztásán és a közös imádságon van. Végül 14 gyülekezet 32 képviselőjével tehettük ezt.

A nap kezdetén az egri gyülekezet vezetője, Zentai László osztotta meg bátorító üdvözlő gondolatait, ezt követően Veress Csaba, a Szadai Baptista Gyülekezet vezetője hívta közös dicsőítésre a résztvevőket. Felemelő és erőt adó pillanat volt, amikor ennyi közösségből egy szívvel, egy céllal dicsértük Istent és léptünk be az ő jelenlétébe! A dicsőítés után Bacsó Benjámin, az Élő Remény gyülekezetek lelkipásztora bátorított minket arra, hogy hatásgyakorló, rendíthetetlen gyülekezeteket építsünk. A missziómunka céljairól tartott rövid ismertetőt, majd ezek mentén tudtunk kisebb csoportokban beszélgetni. Az ebéd után pedig fórumbeszélgetésben osztottuk meg a gondolatainkat, adtunk egymásnak javaslatokat és bátorítást. Majd együtt imádkozhattunk a misszióért, Isten Lelkének erejéért a közösségeinkben.

„Azzal a vággyal indultam el a konferenciára, hogy akkor leszek elégedett, ha őszinteséggel és nyitottsággal találkozom. Megtörtént. A tanítást már ismertem, de jó volt újra hallani. A csoportbeszélgetés legfőbb üzenete számomra a kis létszámú gyülekezetek pozitív tulajdonságai voltak: szeretetteljes gyülekezeti közösség, igeközpontú közösség, és hogy mindegyik gyülekezet keresi a misszió útját. Bár frusztrációra adhat okot, hogy látszólag nincs létszámbeli növekedés, mégis hitben erős, Istenben bízó emberekkel találkoztam, akik tudják, hogy Isten akkor is munkálkodik, amikor mi nem látjuk az eredményt. A közösségből otthonteremtési szándékkal elköltöző családtagok pedig viszik az örömhír üzenetét országszerte.” (Tóthné Tarcali Marianna)

„Jó volt látni és megtapasztalni, ahogyan Isten jelen volt ezen a konferencián. Jó volt látni és megtapasztalni, ahogyan a beszélgetések folyamán a jó gyakorlatok és bizonyságok megosztása révén megismerhettük Isten munkáját az egyes gyülekezetekben. Jó volt látni és megtapasztalni, ahogyan Isten vezetését és áldásait látva felbátorodtunk az ő szolgálatára. Jó volt látni és megtapasztani, ahogyan Isten cselekvésre hívta a gyülekezeteket, és ahogyan formálta a gondolkodásunkat a következő lépésről! Hálásak vagyunk azért, hogy a kihívások, nehézségek közepette is megélhettük, amit az Ige mond: »az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekeszik.« (Dán 11,32b)”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!