Álmainkban Amerika visszainteget

1130

A szigetszentmiklósi baptista gyülekezetbe vendégek érkeztek a texasi McKeeny-ből.

A Baptista Egyház programjának keretein belül fiatalok, idősebbek, férfiak és nők azért látogattak Magyarországra, hogy eltöltsenek egy hetet különböző településeken, megismerjék a város életét és a helyi baptista közösséget.

Szolgálat az iskolában
Szolgálat az iskolában

Így érkezett hozzánk is februárban egy kilenc fős kis csapat, akik délelőttönként a város általános iskoláiban, rendhagyó angolórákon találkoztak gyermekekkel, ahol az anyanyelvi angol gyakorlása mellett értékes gondolatokat, érdekes élettörténeteket osztottak meg. Az iskolások közül többen a gyerekalkalomra is eljöttek az imaházba, hogy újra találkozzanak, együtt játszanak és énekeljenek újonnan szerzett amerikai barátaikkal.

A fiatalság mellett az idősebbekről sem feledkeztünk meg, kedden az idősek napköziotthonába látogatott a csapat, és a Szigetszentmiklósi Idősek Munkacsoportjának beszélgetésén is részt vettek.

Közösen főztünk a rászoruló családoknak, és a majdnem ezer adag melegételt is együtt osztottuk ki. A gyülekezet szociális csoportjához csatlakozva nehéz helyzetben élő embereket látogattak meg vendégeink, ezen kívül a gyülekezet számos más rendszeres programján is jelen voltak: a Baba-mama klubon, a lakihegyi lakóparki családi missziós délutánon, az istentiszteleti alkalmakon és a Szigetszentmiklósi Ifi Klub (SZIK) zenés dicsőítő estjén.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a nagyszerű hétért és ezekért a csodálatos emberekért, akik az idejüket és pénzünket arra áldozták, hogy meglátogassák városunkat és gyülekezetünket.