Az utóbbi években sorra kaptam Istentől a megbízásaim, és sorra mind a gyengeségeimre alapozott.


Seres Győző e-mailes felhívására nem volt kérdés, hogy igent mondjak, Istentől pedig kértem legalább öt embert, aki mellém áll. Nem ötöt kaptam, sokkal többet.


Hálás vagyok a gyülekezetünkért, akik megnyitották az épületet ukrán menekültek számára.


Hálás vagyok, hogy már a felhívás napján, vasárnap délután ott voltak, matracokat pakoltunk, ágyneműket hordtunk össze, feltankoltuk raktárainkat a legszükségesebbekkel, hogy fogadni tudjunk menekülteket. Estére kész lett minden, így várhattuk az első csoportot Szigetszentmiklóson is.


Hálás vagyok drága testvéreimért, a hatalmas lelkesedésért, hiszen alig tudom őket meggyőzni, hogy vigyázzunk az erőnkre, óvják a kimerüléstől magukat!


Az első csoport éppen elment, amikor már csörgött a telefonom, hogy határt lépett a következő csoport, és három-négy óra múlva nálunk lesznek. Tudjuk őket fogadni? Ránéztem testvéreimre, és szemükből kiolvasva IGENt mondtam. A csoportban egy hatgyermekes fogorvos házaspár érkezett, amikor az édesapa belépett az imaházba, a matracra rogyott és azonnal elaludt a kimerültségtől. Az anyuka a hat gyermeket próbálta kordában tartani, miután a meleg ételt elfogyasztották, és akik a felállított gyereksarokban végre ismét gyereknek érezhették magukat. Az édesanya, Júlia vérvörös szemmel mesélte, hogy alig néhány hete, terhességének 40. hetében elhalt gyermekét már nem, de az ő életét még meg tudták menteni. Gyenge volt nagyon, de tartotta magát, majd felkínáltam számára, hogy menjen pihenni, vigyázok az ő gyermekeire is. Elfogadta, így „bábuskájává” lettem hat igazi, eleven gyermeknek.


Hálás vagyok gyülekezetünk gyermekeiért, akik iskola után játszani jönnek a menekült családok gyermekeivel. A játék egyébként minden kommunikációs gátat lerombol és feltölt.


Nehéz lesz elfelejteni ezt a családot, de azóta már Olha, Tatjana, Natalia, Olena, Marina, Viktória, Natasa és sok-sok kétségbeesett nőtestvérnek, családjának tudtunk segíteni.


Uram, veled és csakis veled továbbra is!


Bognár Erika
koordinátor
Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!