Az utóbbi években sorra kaptam Istentől a megbízásaim, és sorra mind a gyengeségeimre alapozott.


Seres Győző e-mailes felhívására nem volt kérdés, hogy igent mondjak, Istentől pedig kértem legalább öt embert, aki mellém áll. Nem ötöt kaptam, sokkal többet.


Hálás vagyok a gyülekezetünkért, akik megnyitották az épületet ukrán menekültek számára.


Hálás vagyok, hogy már a felhívás napján, vasárnap délután ott voltak, matracokat pakoltunk, ágyneműket hordtunk össze, feltankoltuk raktárainkat a legszükségesebbekkel, hogy fogadni tudjunk menekülteket. Estére kész lett minden, így várhattuk az első csoportot Szigetszentmiklóson is.


Hálás vagyok drága testvéreimért, a hatalmas lelkesedésért, hiszen alig tudom őket meggyőzni, hogy vigyázzunk az erőnkre, óvják a kimerüléstől magukat!


Az első csoport éppen elment, amikor már csörgött a telefonom, hogy határt lépett a következő csoport, és három-négy óra múlva nálunk lesznek. Tudjuk őket fogadni? Ránéztem testvéreimre, és szemükből kiolvasva IGENt mondtam. A csoportban egy hatgyermekes fogorvos házaspár érkezett, amikor az édesapa belépett az imaházba, a matracra rogyott és azonnal elaludt a kimerültségtől. Az anyuka a hat gyermeket próbálta kordában tartani, miután a meleg ételt elfogyasztották, és akik a felállított gyereksarokban végre ismét gyereknek érezhették magukat. Az édesanya, Júlia vérvörös szemmel mesélte, hogy alig néhány hete, terhességének 40. hetében elhalt gyermekét már nem, de az ő életét még meg tudták menteni. Gyenge volt nagyon, de tartotta magát, majd felkínáltam számára, hogy menjen pihenni, vigyázok az ő gyermekeire is. Elfogadta, így „bábuskájává” lettem hat igazi, eleven gyermeknek.


Hálás vagyok gyülekezetünk gyermekeiért, akik iskola után játszani jönnek a menekült családok gyermekeivel. A játék egyébként minden kommunikációs gátat lerombol és feltölt.


Nehéz lesz elfelejteni ezt a családot, de azóta már Olha, Tatjana, Natalia, Olena, Marina, Viktória, Natasa és sok-sok kétségbeesett nőtestvérnek, családjának tudtunk segíteni.


Uram, veled és csakis veled továbbra is!


Bognár Erika
koordinátor
Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet