A baptista sajtó vasárnapja

2959
Batiz András, Rédl Ádám, Révész Szilvia, Virághalmy Sarolta

Március 12-én a Wesselényi utcai imaház rendezvénytermében ünnepelte egyházunk a baptista sajtó vasárnapját.

Az alkalom alapvető témája a reformált újságírás volt, amelyet Hubmayer Baltazár anabaptista mártír jelmondata tükrében értelmeztünk: Az igazság halhatatlan.

Batiz András (ügyvezető-tréner, kommunikációs szakember, korábbi szerkesztő-műsorvezető és kormányszóvivő) a válságkommunikáció témakörében gyakorlatias és megfontolandó tanácsokat, módszereket osztott meg a résztvevőkkel. Rámutatott azokra a területekre, amelyekre különösen oda kell figyelni a szervezeteknek, intézményeknek.

Virághalmy Sarolta (az MTVA és a baptista rádióműsorok szerkesztő-műsorvezetője) beavatott a hírgyártás kulisszatitkaiba: Miből lesz a hír, minek van hírértéke? Mi az, ami bekerül a hírfolyamba? Milyen figyelemfelkeltési technikákat alkalmazhatnak gyülekezeteink, intézményeink?

Az előadások után panelbeszélgetésre került sor az előadókon kívül még Révész Szilvia (kommunikációs szakember, 2008–2016-ig a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója, 2008-tól a Family magazin szerkesztője és állandó szerzője, márciustól a Baptista Rádió családi magazinjának, a Nappalinak a szerkesztő-műsorvezetője) és Rédl Ádám (a Baptista Rádió szakmai vezetője, a Rádió Rock műsorvezetője) részvételével, amelybe a résztvevők is bekapcsolódhattak.