Támogatás Ukrajnába

2285

Alapítványunkat azzal a kéréssel kereste meg egy ismerős, hogy Ungvár mellett, Homokon van egy magyar cigány keresztény közösség, ahol nagy szükség lenne a lelki és minden más jellegű segítségre.

__img_8288Áprilisban voltunk ott először, nagyon sokan jöttek el rengeteg kisgyerekkel. Láttam olyan karon ülő gyermeket, akin alig volt ruha, legfeljebb egy méretben óriási póló cipő nélkül. A csípős idő ellenére sok gyerek papucsban vagy mezítláb érkezett. Ezt a szükséget látva lelkesültünk fel, hogy ha karácsony előtt újra mehetnénk, akkor cipőt, csizmát kellene hoznunk, az lenne a legnagyobb segítség.

Az Út a Reményhez Alapítvány egy nonprofit szervezet, csak önkéntes adományokból tartja fenn magát. Tehát ha kapunk, tudunk adni mi is.

Felbuzdulva a látottakon Bokros Ancsa segítségével gyűjtést szerveztünk Tordason, Gyúrón, Martonvásáron és az érdligeti óvodában. Az alapítvány korábbi adományozói között is meghirdettük a szükséget. Hála Istennek, halló fülekre és tettre kész kezekre talált a felhívás, és 140 pár jó minőségű használt cipő, csizma jött össze. Két pénzadományt is kaptunk, amelyekből új, jó minőségű csizmákat tudtunk beszerezni kedvező áron. Köszönet érte Zsuzsának! A második adomány a Péceli Baptista Gyülekezettől érkezett, amiből többféle édességet tudtunk vásárolni.

Hála és köszönet minden támogatásért!

__img_8292Ukrajnába az utunk nagyon viszontagságos szokott lenni. Útlevélre van szükség a határátlépéshez, sokszor órákba telik az átjutás, és bizony az utak minősége összehasonlíthatatlan a magyarországi viszonyokkal. Önkénteseink segítségével és plusz egy személyautóval sikerült átvinni a nagy mennyiségű adományt. Mikor odaérkeztünk, már kb. 80 gyerek és szüleik várakoztak. Meglátva a kisbuszt még vagy 100 gyerek sereglett a helyszínre. Nagyon izgatottak voltak, rövid éneklés, bibliai történet és játékok után jött a Mikulás. Nagyon megható volt számomra, ahogyan az édességre éhes gyerekkezek kitépték a szaloncukrot a Mikulás kezéből, és a lehető legrövidebb időn belül el is tüntették. A cipőkért és a csizmákért közelharc volt a szülők között.

Köszönjük, hogy adtatok, hogy örömet szerezhessünk, és továbbadhattuk a szereteteteket.
Ha szeretnétek támogatni munkánkat, számlaszámunk a következő:

Út a Reményhez Alapítvány
OTP Bank
, számlaszám: 11721026-20268101-00000000

Tisztelettel:
Szilágyi Ruth


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286