Ki az, aki jön az Úrnak nevében?

Jézus, ő a Király!

És kinek szól hozsánna, kiáltás?

Csak Jézus a Király!

Glória, glória, nagy Király, neked!

Glória, glória, nagy Király, neked!

Így zengett a gyermekek kórusa virágvasárnap reggelén, és erről vallott az öt fehérruhás is, akik ezen a napon tettek bizonyságot hitvalló bemerítés által arról, hogy Jézus Krisztus életük Királya és Szabadítója.

Pályka Eszter és Zolcsák Réka, a két legfiatalabb bemerítkező arról tettek bizonyságot, hogy bár többször is megszólította őket Isten korábban, végül előző év novemberében, a Baptista500 konferencián döntötték el, hogy szeretnének elköteleződni Jézus követésében. Dr. Molnár Zoltánné Magdolna életében már nagyon hosszú ideje érlelődött a döntés. Az átélt megpróbáltatások, veszteségek, valamint a rokonai, felnőtt gyermekei kitartó imádsága egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy végül megtörténjen az ő életében is a jézusi honfoglalás. Zolcsák Márk 2019 nyarán döntött először Jézus mellett, de a gimnáziumi évek alatt egyre kevesebbet foglalkozott Isten igéjével és a hit dolgaival. Az elmúlt évben egy videón keresztül érintette meg újra Isten Szentlelke, és győzte meg arról, hogy Isten útjára lépni a legjobb döntés számára is. Ekkor határozta el, hogy szeretné a gyülekezet előtt is megvallani hitét. Zemen Zsolt arról tett bizonyságot, hogy egész eddigi élete során tapasztalta Isten megtartó erejét, és bűnei megvallása után most nagy örömmel viseli a fehér ruhát. Ő a körzethez tartozó Sülysápi Baptista Gyülekezethez csatlakozik a bemerítése nyomán.

Az evangélium igéit Gőczi János teológiai hallgató hirdette az Ef 2,1–10 igeszakasz alapján, a bemerítési szertartást pedig László Gábor, gyülekezetünk lelkipásztora végezte.

A köszöntésekben elhangzott bátorítások és ígéretek mindannyiunk számára erőforrások lehettek:

„Megőriz az Úr jártodban-keltedben most és mindenkor.” (Zsolt 121,8)

Kívánunk az új tagoknak és a régieknek egyaránt Istenben bővölködő, gyümölcsöző életet!

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil 4,13)

Gyülekezetünk alkalmai megtekinthetőek az alábbi helyeken:

https://www.youtube.com/@rakoscsabaibaptista

https://www.facebook.com/rakoscsabaibaptista


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!