Tegnap újabb közel két tonna segélyszállítmányt sikerült átjuttatni Ukrajnába a Baptista Szeretetszolgálat vezetőinek. A tartós élelmiszerekből, higiéniai eszközökből és gyermektápszerekből álló szállítmány a Kárpátalján dolgozó partnerszervezetünk számára a legjobbkor érkezett.

Munkatársaink ellátogattak abba a Beregszász melletti erdei vendégházba is, ahol 33 Rivnéből menekült árva gyerek és 3 nevelőjük talált otthonra. A rivnei baptisták árvaházában élő gyerekek a rakétatámadások alatt hat napig éltek a pincében, mielőtt útra keltek Beregszász felé. Natasha Moklyak igazgatónő elmondta, hogy az árvaházuk a rivnei repülőtér közelében áll. Amikor látták, hogy festik fel a különböző jelzéseket, a gyerekekkel azonnal a pincébe költöztek. Két rakéta tartott feléjük. Az egyiket az ukránok időben hatástalanították, a másik nem érte el őket. Hat nap után keltek útra a gyerekekkel, és nagyon hálásak, hogy ebben a Beregszász melletti keresztény táborban biztonságos otthonra találtak.

„Életben maradtunk, nem kell már bujkálnunk, van hol aludnunk, van mit ennünk, mosolyognak a gyerekek. Nagyon hálásak vagyunk” – mondta. A férfiak a gyülekezet pásztorával, Andriy Kornichukkal együtt Rivnében maradtak. Megdöbbentő volt látni a békességüket, örömüket, pedig menekülniük kellett, napok óta hajdinán éltek – ha volt hozzá tej, akkor azzal, ha nem, hát vízzel. Húst jó ideje nem láttak, így különösen hálásak voltak a magyar húskonzervekért. Az ICSB iskola diákjai édességeket, mézeskalácsokat és igekártyákat küldtek a menekült gyerekeknek. A rivnei árvák nagyon örültek az ajándékaiknak.

Az árvák ellátásán kívül a mostani segélyszállítmány lehetővé teszi a Beregszász környéki baptista gyülekezetek menekültek felé és nehéz helyzetben lévő magyarok felé végzett missziójának folytatását. Beregszászon és több környékbeli baptista gyülekezetben naponta meleg étellel és élelmiszercsomagokkal várják a belső Ukrajnából érkező menekülteket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!