Kettős ünnep a szeghalmi gyülekezetben

0
1255

2018. május 6. nagy nap volt a Szeghalmi Baptista Gyülekezet életében, amikor hatan vallották meg Jézus Krisztusba vetett hitüket, és követték parancsát a víz alá merítésben. Az új tagok csatlakozása azért is fontos esemény a szeghalmi gyülekezet életében, mert létszáma így 26-ra emelkedett, és ezzel hosszú idő után kilépett a szórványlétből.

Gál Tamás, Rebeka, Mátyás és Péter hívő családban nevelkedtek fel. A szülői útmutatás és három lánytestvérük korábbi megtérése és bemerítése erősen hatott rájuk, de a megváltó Jézus ezáltal még nem vált személyessé számukra. A fordulat a Szeghalmi Baptista Körzet táborában kezdődött tavaly, amikor Isten az esti evangelizációkon elgondolkoztatta a négy testvért. Ezt követte az a keresztény tábor, melyen már megszülethetett szívükben a megbánhatatlan döntés.

Szivos Katalin már a korábbi években is érdeklődött az Úr után a gyülekezetben. Gyermekkorában megismerte az Igét és a hitet, de nem kötelezte el magát Jézus Krisztus mellett. Először eltávolodott a gyülekezettől, majd hosszabb idő elteltével ismét megjelent, de már Papp Norberttel az oldalán. Házasodni akartak és Istent keresni, együtt. Norbi 20 évvel azelőtt hallotta az igét Révész Lajostól és Szilvitől, akik akkor szeghalmi lakásukban gyermekalkalmakat szerveztek. Norbi három ilyenen vett részt kilencéves korában, és azóta is érdekelte Isten, de többé nem keresett fel hívőket. Amikor Katival megismerkedett, úgy döntöttek, hogy az Úr szerint akarnak élni, családot alapítani. Ezért jöttek el ismét a gyülekezetbe. Itt az Úr munkálkodott mindkettőjükben, és Isten kezébe tették életüket, jövőjüket. Az események ütemezése így mennyei irányítás alá került. A fiatal pár megtérését követte az eljegyzés, majd a bemerítés, és május 19-én a házasságkötés.

A hat megtérő más érdeklődőkkel és már bemerített testvérekkel együtt 10 felkészítő alkalmon vett részt, melyet Kovács Géza bácsi példája és könyve alapján Istent keresők bibliaórájának (IKeBi) neveztünk el. A jó hangulatú, de komoly tartalmú alkalmakon együtt erősödtünk a hitben és az Úr tudományában.

A jegyespár hét alkalommal vett részt jegyesoktatáson, ahol a házasélet örömeibe és árnyoldalaiba is betekintést nyerhettek, hogy felkészülten vághassanak neki az előttük álló áldott és próbákkal teli időszaknak.

A két egymást követő ünnepen sok meghívott hozzátartozó hallhatta Isten igéjét, így a misszió szempontjából is áldott kaput nyitott az Úr. A bemerítésen a magvető, Révész Lajos hirdette az igét, a házasságkötés alkalmával az arató, Gál Lajos tette ugyanezt.

Az Úr áldása nyugodjon meg a bemerített fiatalokon és az új házaspáron!

Megosztás