Jézus feltámadásának ünnepén bemerítkezőink bizonyságtételéből tapasztalhattuk, hogy Jézus hogyan változtat meg életeket áldozatán keresztül.

Nyolcan adták át életüket Jézusnak ezen a napon: Horváth Abigél, Kovács Kata, Papp Regina, Kiss Flóra, Gencsi Borka, Máté Gabriella, Ságodi László, Sponga Máté.

A bizonyságtételeket és hitvallást követően a bemerítés lényegéről hallhattunk, ami egy tevőleges, cselekvő istentisztelet, a Megváltóba vetett hit szeretetből fakadó gyümölcse. Az alkalom központi kérdése: Hol van Jézus?

Legfontosabb üzenetként vittük magunkkal, hogy Jézus bennünk él. „Ha Jézus bennünk lakozik, akkor bárki, akivel találkozhatunk, Jézussal találkozik, ahogy az 1Jn 4,12 is alátámasztja ezt:

ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él.”

A bemerítés és igehirdetés után kézrátételes imádsággal kértek áldást a bemerítkezők életére. Az összejövetel közös ebéddel zárult, ahol tovább építhettük egymással a kapcsolatot.

Ez a hétvége egy másik program miatt is különleges volt. A bemerítést megelőző estén egy dicsőítő alkalmat tartottunk a gyülekezetben. A közös dicséret már előre hangolta szívünket a feltámadási és bemerítési örömünnepre. Felemelő érzés volt együtt, egységben, közösségben dicsérni az Urat.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286