2016. július témája: Értékünk: a sokszínű közösség

3949

A hónap igéje

„Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban.” (Gal 3,28)

A hónap gondolata

Mindannyian különbözőek vagyunk, Isten jókedvéből ajándékokkal megrakodva érkeztünk ebbe a világba. Sőt, maga az élet egy hatalmas csoda: ha vesszük a fáradságot és kicsomagoljuk, lehámozzuk a rétegeket, felfedezhetjük azt a mérhetetlen gondossággal összeválogatott „kincsesládikát”, ami maga az egyes ember. Ha racionálisan közelítjük meg a kérdést, talán célszerű, hogy minél tágabb körben megmutassuk, kik vagyunk, mire vagyunk képesek. Isten nélkül ez legtöbbször öncélú, és az ember pökhendi, öntelt viselkedésével előbb-utóbb napvilágra kerül. Miért akarta mégis Isten, hogy egyediek, sokszínűek legyünk? Azért, hogy egymást gazdagítsuk, emeljük, támogassuk, hiszen egy közös célért küzdünk, szolgálunk Krisztusban!

A hónap kérdései

Egyéni adottságainkat hogyan használjuk a közösségeinkben? Mik a céljaink: örömöt okozni, gazdagítani, felemelni másokat? Vagy magunkat akarjuk kidomborítani, előretolni? Biztos, hogy egy-egy feladatnál nekünk kell az első sorban állni? Nem szorítunk-e háttérbe másokat, eltántorítva őket a szolgálattól? Biztos, hogy mi tudunk mindig mindent jobban másoknál?

A hónap imája

Ó, Uram, segíts a helyemen lennem! Segíts, hogy helyesen lássam önmagamat, a szerepemet az adott közösségben! Adj bölcsességet, bátorságot, amikor vállalni kell a feladatot, és akkor is, amikor hátra kell lépnem, hogy valaki más is szolgálatba állhasson! Segíts, hogy egyéni értékeimmel mindig a krisztusi egységet munkáljam!