2024. 04. 21. – Mt 6:24-34 – Csernus Máté – Bp. Rákoshegy

301

24 megtekintés 2024. ápr. 21. Csernus Máté lelkipásztor igehirderése a Mt 6:24-34 igversek alpján. Rákoshegyi Baptista Gyülekezet 

24Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket fogja gyűlölni, a másikat pedig szeretni, vagy az egyikhez ragaszkodik majd, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.
25Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? 26Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? 27Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? 28Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, 29de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. 30Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?
31Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? 32Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. 33Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. 34Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.”
(Mt 6:24-34)

https://www.facebook.com/hegyibaptista

https://www.youtube.com/@rakoshegyibaptistagyulekez7906

Cím:1174 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 6.
Lelkipásztor:Csernus Máté
Állandó alkalmak:Istentiszteletek: vasárnap 09.30 imaóra, 10:00 istentisztelet
Ifjúsági órák 2019-2020. tanévben: pénteken 17:00-19:00 
Legfrissebb információink a gyülekezet Facebook-oldalán találhatók. 
Honlap:http://www.rakoshegy.hu/
További információk:Leánygyülekezetünk a Dunavarsányi Baptista Gyülekezet. 
Itt a pásztorlást Mihály Zoltán presbiterünk végzi. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!