Párkapcsolat

Kezdőoldal Fórumok Kérdezz-felelek Párkapcsolat

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #3494
  admin
  Tag

  Párkapcsolati konfliktusokkal, problémákkal és kérdésekkel kapcsolatban írjon ebbe a fórumba!

  #20013
  Tabita
  Felhasználó

  Kedves Baptista Testvérek!

  Én a baptizmus iránt érdeklődő református hívő vagyok. Előre bocsátom, hogy valószínűleg nagy butaságról vagy legalábbis naivitásról fogok tanúbizonyságot tenni a kérdésemmel. Szégyenkezve bár, de bevallom, hogy a saját egyházam álláspontját sem ismerem igazán ebben a kérdésben, ám most a Magyarországi Baptista Egyházéra lennék kíváncsi. Mivel én felnőttként tértem meg, nem igazán szembesültem fiatalon ezzel a “problémával”.

  Elvileg a házasságon kívüli/előtti szexuális élet tudomásom szerint bűnnek számít. Manapság azonban a házasságkötések ideje mindkét nem esetén nagyon kitolódott, és a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben is elvárás-e a nemi önmegtartóztatás mondjuk a 32-34-36 éves kori menyegző előtt is. Vagy egy másik eset: ha valaki egyedülállóként mondjuk 34-36-38 éves korában tér meg (és így azelőtt él házasságon kívüli szexuális életet), akkor is elvárás-e, hogy a továbbiakban (megtérése után) ne éljen, amíg meg nem házasodik. (Vagy ha ez önhibáján kívül nem történik meg, akkor is ehhez tartsa-e magát).

  Lehet, hogy kissé kukacoskodónak tűnök, de valahogy azt érzem, hogy erről kell beszélni, mivel nagyon fontos a gyorsan változó társadalmi körülmények között folyamatosan újra definiálnunk a keresztyén értékrendet (akkor is, ha az egyes gyülekezetekben vagy egyházakban, részben vagy egészben leképezi a társadalmi változásokat, és akkor is, ha nem teszi ezt).

  Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat. Áldjon meg titeket az Úr!

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!