„Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom. Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.”

A 127. zsoltárban olvashatjuk ezeket az igéket, és ezt a zsoltárt olvasta fel László Gábor rákoscsabai lelkipásztor, négy gyermek édesapja, a gyülekezet hálaadó napján egy új facsemete mellett állva.

A gyülekezet 2018-ban, a családok évében indította “babafa ültető” programját, ilyen módon is kifejezve háláját Istennek. Ekkor elültettek egy fát a családok éve tiszteletére, egyet a korábban született gyermekekért, egyet pedig az adott évben született gyermekekért név szerint is. Azóta minden évben egy újabb facsemetével bővül a gyülekezet Béthel alapítványának kertje, és a fák tövében egy-egy táblácskán olvashatóak az adott évben született kisbabák nevei.

Az idén elültetett fa a 2020-as év fája, a tatár juhar. Körülbelül 15-20 méter magasra nő meg, és akár 100-200 évig is élhet. Szerteágazó ágai jó búvóhelyül szolgálhatnak a madaraknak.

A fát a két édesapa ültette el és locsolta meg, majd imádságban is kifejezték hálájukat Istennek a piciny életekért. A jelenlévőkkel együtt énekben is Istent magasztaltuk.

“Szeretlek, ó, Uram, hálám szívemből fakad.
És éneklem, hogy áldott légy, Uram!”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!