A 2019–2020-as tanév őszi szemeszterének utolsó akadémiai istentiszteletén – 2019. december 8-án – fontos mérföldkőhöz érkezett a Baptista Teológiai Akadémia és a Nap Utcai Baptista Gyülekezet.

Az ünnepi istentiszteleten nagy számban vettek részt az akadémia hallgatói, és a helyi testvérekkel teljesen megtöltötték a templomot. Ez az alkalom öt fontos elemén keresztül szolgálta Isten dicsőségét és mennyei áldások célba jutását. Ezek jó rendjét Bereczki Lajos rektorhelyettes testvér biztosította liturgusi szolgálatával.
Hangzott Isten áldott üzenete Papp János MBE-elnök testvér igehirdetői szolgálatában: „Keressétek először Isten országát…”

A teológiai előadást prof. dr. Almási Tibor rektor testvér tartotta A parúszia idői dilemmái címmel.

A BTA kórusának és szimfonikus zenekarának adventi koncertje tette még fényesebbé az ünnepi alkalmat dr. Almási Kornél Zsolt karnagy testvér vezetésével. A Krisztus-várásban megerősítő, ihletett zeneművek nagy átéléssel előadva, szívet-lelket gyönyörködtető módon juthattak el a hallgatósághoz a több mint nyolcvanfős együttes tolmácsolásában.
Ezen az ünnepen a mérföldkövet egy fontos megállapodás aláírása jelentette, amelyet a BTA részéről prof. dr. Almási Tibor rektor, a Nap Utcai Baptista Gyülekezet nevében Serafin József gyülekezetvezető, és az MBE képviselőjeként Papp János egyházelnök látott el kézjegyével. A megállapodás a Nap utcai gyülekezet és a BTA közös missziói célkitűzéseit, valamint az azok megvalósulási helyszínéül szolgáló objektum felújítását és korszerűsítését tartalmazza.

Még egy kedves mozzanata volt az ünnepnek, amikor Bereczki Lajos testvér köszöntötte dr. Almási Kornél Zsolt testvért abból az alkalomból, hogy a közelmúltban részesült a „2019 Baptista Művésze” díjban, amelyet a Magyarországi Baptista Egyházban eddig végzett kimagasló zeneszerzői, karmesteri és előadóművészi munkássága elismeréséül vehetett át.
A záróéneket – Szent az Úr, az Alkotó… – mint egy csodálatos himnuszt a gyülekezet az ének- és zenekarral közösen szólaltatta meg.

Az elhangzott igéket, a felcsendülő ének-zenében megfogalmazott üzeneteket az Úr Jézus tegye áldottá minden jelenlévő szívében és életében, valamint a megállapodás nyomán a felek közös missziója legyen egyre kiteljesedőbb Isten dicsőségére!