A Baptista Szimfonikusok karácsonyi gálakoncertje

1777
Egységben. Fotó: Fehér Bertalan

Budapesten tartották a Baptista Szimfonikusok karácsonyi koncertsorozatának záró rendezvényét a Papp László Sportarénában.

A teltházas pécsi és miskolci koncertek után nagy várakozással tekintettek a szervezők a vasárnap esti rendezvényre. Már egy órával a kezdés előtt hatalmas tömeg várakozott a beléptető kapuknál. Nem sokkal 6 után elkezdődött a koncert.

Az est műsorvezetői, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója és Varga György lelkipásztor köszöntötték a közönséget, a hazai és külföldi vendégeket, köztük Charles Jones amerikai lelkészt, aki rövid adventi gondolatokkal alapozta meg az első zenei blokk hangulatát. A csodás dallamok után Révész Máriusz országgyűlési képviselő és Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar énekese adták át szimbolikusan az első cipősdoboz-ajándékokat. Révész Szilvia, aki egyben az évtizedes múltú Cipősdoboz-akció háziasszonya, a baptisták nevében megköszönte a sok-sok felajánlást, a dobozokba zárt figyelmességet, szeretetet. Elmondta, hogy idén a Deák téri gyűjtőhelyen leadott dobozok nyomon követhetőek, amíg meg nem érkeznek a megajándékozotthoz. Elhangzott, hogy már úton van Erdély felé, Parajdra egy 2500 cipősdobozt szállító kamion is, amely reményeink szerint Böjte Csaba kis árváinak okoz majd nagy-nagy örömöt.

A második zenei blokkban Almási Kornél Zsolt vezényletével a Baptista Szimfonikusok, illetve a Baptista Teológiai Akadémia kórusa Trubin Beáta operaénekes szólójával fokozták az ünnepi hangulatot. Ezt követően Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke adta át a segélyszervezet díjait azoknak a munkatársaknak és intézményeknek, akik talán a legtöbbet tették az esztendőben a közös célokért, illetve ahol a legkiemelkedőbb szakmai munka folyt.

Papp János igehirdetése. Fotó: Fehér Bertalan
Papp János igehirdetése. Fotó: Fehér Bertalan

Az est további részében színpadra lépett Pintér Béla és Rontó Kitty gospelénekes, valamint meghallgathattuk Mező Misitől a nagyszerű „Hozsánna” című dalt is. Boros Lajos egykori elítélt felemelő, reményt adó bizonyságtételét követően Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Durkó István missziói igazgató hirdettek igét.

Papp János felhívta a figyelmet egy új kezdeményezésre: szánjuk oda időnk 1%-át naponta Istenre! Ez mindössze 14 perc 26 másodperc, kevesebb mint negyed óra. „Kész lennél a napod egy százalékát Istennek adni?”, hangzott a kérdés mindannyiunk felé.*

Az idei rendezvényen a résztvevők pénzadományaikkal támogathatták a kárpátaljai rászorulókat. A nagyszerű Baptista Szimfonikusok adventi hangversenye közös imával zárult.

*A felhívással kapcsolatosan bővebb információt, segítséget kaphat www.facebook.com/egyszazalekistennel


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286