Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá. A fő gyűjtőpont Budapest belvárosában, a Városháza téren várta az adományozókat, de az ország 419 más helyszínén is le lehetett adni a dobozokat. A gyűjtési időszak december 18-án zárult le.  

Az adventi napokban a segélyszervezetnek összesen 47 ezer 240 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. Ebben az esztendőben ismét volt mód online ajándékozásra, amely már évek óta népszerű lehetőség, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozta meg. A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékek felé, így Kárpátaljára is.

A cipősdoboz ajándékok mellett – a baptista szociális intézményhálózat mindennapi ellátó tevékenységén túl – december hónapban mintegy 34 millió forint értékben 4200 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtunk át az ország különböző pontjain, valamint 450 rászoruló részére osztottunk meleg ételt a fővárosban.

Huszadik éve igyekszünk erőnkön felül választ adni a kihívásokra. Ismét hálával és köszönettel tartozunk mindenki felé, aki segített szebbé tenni a nélkülöző gyermekek karácsonyát. Köszönjük a segítségét cipősdoboz nagyköveteinknek és támogatóinknak. Szolgálatunk minden munkatársa és önkéntese nevében Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!  


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!