Szeretettel tájékoztatom kedves testvéreimet egy testi-lelki felüdülést nyújtó lehetőségről.

Jánoshalmán a Baráti Missziós Centrumban évente két alkalommal  – tavasszal és kora ősszel – kerül megrendezésre a nyugdíjasok hete. Az intézmény vezetője, Bayer György testvér – aki nem ismeretlen közösségünkben, hiszen egykor országos missziói titkárként szolgált (1992–1996) – gondoskodik a lelki feltöltődés lehetőségéről nagyszerű előadók meghívásával. Ez év szeptember 9-től 13-ig ismét sorra került a nyugdíjasok számára biztosított kikapcsolódás a hétköznapi szokott menetből, hogy bekapcsolódhassunk a lelki dolgok elmélyülésébe. A mostani vendég szolgálattevő, Ulrich Hofius testvér Németországból érkezett, aki nem először járt Magyarországon, hogy áldásos lelki szolgálatokat végezzen. Hazánkban immár évtizedekben mérhető többrétű missziós munkája.

Mostani hallgatóságának, nekünk fő témaként Jézussal a sivatagon át címmel szólt a Szentírás alapján nyolc előadásban. Gyakorlott előadóként élményt nyújtó és szemléltető módszerrel adta elő, amit az Úr az adott témakörben a szívére helyezett. Az alkalmakat gazdagították még versek, bizonyságtételek és hitépítő imádságok.

Urunknak gondja volt ránk testünket illetően is a „mártai” szolgálatban jeleskedők által! Bayer testvér főmunkatársa, kedves felesége, Ági, nagyszerű munkatársaival minden étkezéshez biztosították az asztal bőségét. Finomabbnál finomabb ennivalók kerültek asztalunkra. Ami igyekezetük mellett még külön is felkeltette a figyelmünket, az, hogy a mártai szolgálat mellett a bibliai Máriához hasonlóan ők is letelepedtek Jézus lábaihoz velünk együtt a lelki feltöltődés érdekében.

Drága nyugdíjas testvéreim! Remélem, sikerült figyelmeteket felkeltenem tájékoztatómmal, és ti is fogtok élni a beszámolómban említett lehetőséggel. Legközelebb, ha Urunk éltet bennünket, a jövő év tavaszán, májusban (4–8.) ismét együtt szeretnénk lenni. Örülnénk, ha újabbak is csatlakoznának nyugdíjas körünkhöz. Ízelítő gyanánt egy fotóval is szeretnélek benneteket  biztatni a jó döntésre!

Szeretettel:
Szlepák Lajos
ny. lelkipásztor