Debrecen-Józsán a Közösségi Ház épülete adott otthont annak az evangelizációs istentiszteletnek, melyet az Új Remény Baptista Gyülekezet tagjai szerveztek május 3-án.

Az evangéliumban a teremtő Isten, az üdvösség, a személyes megmenekülés elérésének egyetlen lehetőségét ajánlja fel az ember számára, mely a Golgota keresztjét, a megváltás eseményét, magát Jézus Krisztust állítja a középpontba. Isten az ő segítségét mindig az evangélium üzenete által közli velünk. Kijelenti számunkra, hogy a bűn által megnyomorított világának körülményei között mi módon tud segíteni nekünk, és konkrét megoldást is kínál a részünkre, hogy megváltozott, Istennek tetsző, kiteljesedett, szent és tiszta életet tudjunk élni békességgel a szívünkben – ezekkel a gondolatébresztő sorokkal vártuk az érdeklődőket az első alkalmunkra – tudtuk meg Szincsák Tamástól, a gyülekezet tagjától, a józsai missziós házi csoport vezetőjétől és a program szervezőjétől.

Miért tartotta fontosnak, hogy Józsán legyen egy evangelizációs alkalom? 

Hálás vagyok azért, hogy hitvalló keresztényként egész családommal egy nagyszerű baptista gyülekezethez tartozhatunk. Ebben a közösségben teljes megértésünk van Jézus Krisztus missziós parancsa felől, amelyben arra küldi a keresztényeket, hogy menjenek el szerte az egész világba, és hirdessék az evangéliumot minden teremtménynek. Ez egy olyan missziós parancs, amely ma is érvényes, nincs visszavonva, sőt nagyon is időszerű, hogy ennek engedelmeskedjünk. Egy küldetés, amit a lehető legkomolyabban kell vennünk. Maga Isten az, aki ezzel megbízott bennünket. A mi feladatunk az, hogy a körülöttünk élő embereknek lehetőséget biztosítsunk arra, hogy megismerjék az üdvösség egyetlen útját. Ezért volt fontos számunkra, hogy józsai lakosként az itt élő emberek felé szóljunk az evangéliumról.

Hogyan értékeli ezt a napot? Milyen tapasztalatokat gyűjtött?

Missziós csapatként már négy éve jelen vagyunk Józsán, de ebben az évben jött el az ideje annak, hogy az evangelizációs alkalom megvalósuljon. Először egy kiscsoport, majd a gyülekezet egésze állt mellénk a szervezésbe és az alkalom megvalósításába. Öröm volt megtapasztalni a hívő testvérek lelkesedését és odaszánását. Sokat imádkoztunk azért, hogy minél többen eljöjjenek, hogy az evangélium reményt hozó üzenete, amit Tóth Sándor baptista lelkipásztor hirdetett a jelenlévőknek, minél több embernek a szívéig eljusson. Nagyon hálásak vagyunk azért a közel húsz érdeklődőért, akik eljöttek az alkalomra. A visszajelzések alapján elmondható, hogy az emberek szomjasak, vágyakoznak az élő Isten után. Többen kimondottan szeretnék, ha lenne még ilyen alkalom. Kivétel nélkül mindenkit megérintett a Biblia üzenete, mely a Lukács 5,12–16 hangzott el számunkra. Az ige rámutat az Isten ember iránti szeretetére, irgalmára és kegyelmére.

Az alkalom végén, látva azt, hogy Isten milyen rendkívüli módon munkálkodott a megjelentekben, szinte egyértelművé vált számunkra, hogy lesz még evangelizációs alkalom Józsán. Azt gondolom, hogy teljesen átgondolt és valós az elképzelés, hogy merjünk nagyot gondolni, kérni és tenni is azért, hogy ne csak kis közösség, hanem akár nagy gyülekezet is szülessen Józsán.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286