Fáradozzatok annak a városnak a jólétén, ahol vagytok (Jer 29,7)! 

2017-ben rendkívüli helyzetbe került a szadai Élő Remény Baptista Gyülekezet: az imaház melletti lelkipásztorlakás megüresedett.

A gyülekezet egy szívvel imádkozott és gondolkozott, hogyan lehetne ezt az épületet jó sáfárokként használni, Isten szolgálatába állítani. Szívükön volt, hogy a gyorsan növekvő településnek áldás lehetne egy köznevelési intézmény létrehozása.

Bacsó Benjámin, a gyülekezet lelkipásztora, és Galambosiné Varga Ibolya testvérnő azt a gondolatot hozta a gyülekezet elé, hogy indulhatna egy családi bölcsőde az épületben. Példaértékű gyülekezeti összefogás valósult meg, sok anyagi felajánlás érkezett, a férfi testvérek kerítést építettek, a nőtestvérek takarítottak, dekoráltak.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartóként a gyülekezet mellé állt, és 2018. április 18-án elindult a Felhőcske Családi Bölcsőde egyetlen kisgyermekkel. A hitbeli lépést Isten megáldotta, májusban 5 gyermek, szeptemberben pedig már két csoportba, 14 gyermek járt. Azóta összesen 120 kisgyermek fordult meg a családi bölcsiben. Ibolya az indulás óta hűségesen végzi az intézményvezetés szolgálatát, és a családi bölcsőde egy különleges színfoltja a településnek és az Élő Remény Baptista Gyülekezetnek. Öröm látni, ahogyan megvalósul a lelkipásztor, Benjámin által gyakran idézett Johann Gerhard Oncken-mondat:

„Isten dicsőségére és emberek javára.” 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286