November 8–10-ig a balatonföldvári Bethesda Üdülő és Konferencia-központban tartottuk ifjúsági vezetőképzésünket. A MABIM az elmúlt években igyekezett, hogy tavasszal és ősszel is legyen egy-egy hétvége, amikor az ország ifjúsági vezetői összegyűlhetnek és fejlődhetnek szolgálatukban. Az elmúlt évek gyakorlata az volt, hogy pénteken–szombaton voltak előadások, és vasárnaponként a vendéglátó gyülekezet istentiszteletén szolgáltunk. A pénteki és szombati előadások után most magunkban voltunk, és így tartottuk vasárnap záró istentiszteletünket.

Az ifivezetők nagy része munka mellett végzi szolgálatát, így pénteken estébe nyúlóan vacsorával kezdtük és utána rövidebben voltunk együtt. Nem volt tanítás, hanem dicsőítettük mennyei Atyánkat, és imádkoztunk egymásért, a hétvégéért. A szálláshelyeket mindkét éjszaka kihasználtuk, sőt szombaton pótágyakra is szükség volt, mert közel nyolcvanan fordultak meg a hétvégén.

Szombaton délelőtt és délután két-két előadási blokk volt, amikor három-három műhelymunka közül választhattak a résztvevők. A korábbi években is igyekeztünk, hogy az ifivezetők minél szélesebb skálán választhassanak az előadások közül, de arra még nem volt példa, hogy 12 műhelymunka legyen egy hétvégén. A teljesség igénye nélkül az alábbi témákról volt szó: a vezetői csapat építése, konfliktuskezelés, testi-lelki fegyelem, kommunikáció, lelkigondozás. Szombat este Durkó István missziói igazgató tanított minket. Vasárnap délelőtti alkalmunkat pedig Bacsó Benjámin, az ifjúsági bizottság elnöke vezette.

A hétvége során lehetőség volt egymástól messze szolgáló ifivezetőknek találkozni, beszélgetni és tapasztalatokat cserélni. Az eddigi visszajelzések alapján nemcsak a szervezők, hanem a résztvevők szerint is áldott és inspiráló hétvégén vagyunk túl. Terveink szerint tavasszal folytatjuk, és az a reményünk, hogy sikerül hasonlóan sokrétű képzést szervezni.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286