„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket”, avagy Vízre, magyar!

2101
Csoportkép

Néhány év óta gyülekezetünk, a Csepeli Baptista Gyülekezet, angol fiatalok vezetésével és közreműködésével angol tábort szervezett. Az eltelt évek bizonyítják, hogy jó a fogadtatás, örömmel jöttek a gyerekek. Idén, 2017. nyarán a gyülekezet „egyedül” szervezett és valósított meg egy egyhetes gyerektábort, ami magyar nyelvű volt.

Idén a tábor „Vízre, magyar!” címmel került meghirdetésre az azonos című könyv nyomán. Alcíme: Kincskereső tábor 6-14 évesek részére. Az igei tanításokat kreatív módon kapták a gyerekek: a vízzel kapcsolatos bibliai történeteket játékos feladatok kísérték, mint hajóépítés kartonpapírból, „halászás”, stb., a résztvevők derültségére.

A hét során mozgásos és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások színesítették a programot. A gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt ezekben.

A napi tanítások témái:
Hétfő
A csodálatos halfogás története – engedelmesség, mint kincs
Kedd
Jézus a tengeren jár – Istenre figyelés, mint kincs
Szerda
Zákeus – világ kincsei helyett örökkévaló kincs
Csütörtök
A samáriai asszony – örökkévaló kincs felfedezése
Péntek
Jézus lecsendesíti a tengert – Isten szava, mint legfőbb kincs

Tízórait és uzsonnát helyben, ebédet egy közeli étteremben kaptak a tábor résztvevői. Szerdán a programot egy margitszigeti kirándulás és hajóút is gazdagította a víz témához kapcsolódóan.

A szombat délelőtti záróalkalomra a szülőket is meghívtuk, és egy kis bemutatóval számoltak be a gyerekek a hét történéseiről.
Általánosan elmondhatjuk, hogy pozitív tapasztalatokkal fejeztük be a hetet, tanítók, segítők, gyerekek és szüleik, és a bármilyen formában résztvevők egyaránt.

Gyülekezetünkben szeretnénk hagyománnyá tenni a nyári gyermekhetek szervezését és lebonyolítását. Szeretnénk megszólítani azokat, akik korábban is részt vettek ilyen táborokban, illetve bibliakörös és hittanos gyermekeinket, vagy bárkit, aki a honlapunkon is meghirdetett programra jelentkezik. Istennek a gyerekekhez is van szava:

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. 15Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba.” (Márk 10:14b-15.)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!