Gyülekezetünkben immár­ több mint tizenöt éve szervezünk nyaranként gyerektábort.

Kezdetben a sátormissziós heteken délelőttönként folytak gyerekfoglalkozások. Később az imaháznál tartottuk az alkalmakat egész nap. Idén augusztus hónapban került megrendezésre a gyerekek nagy örömére. Általában a jelentkezés első napján betelik a létszám, hiszen városunkból számtalan gyerek visszatérő résztvevője az alkalmaknak.

Minden évben az arra a hétre választott cím köré csoportosultak az igei történetek, tanítások, kézműves foglalkozások és a csoportos játékok, vetélkedők. Az idén sem volt másként.

Ebben az évben a Tűzben Edzett cím volt a mottó, melyet a szervezők nagy munkával hangoltak össze a bibliai történetekkel minden napra.

A tábornyitó utáni első nap „Mózes az égő csipkebokornál” történet került sorra. A második nap Isten vezetéséről volt szó, amikor Izrael népét éjjel tűzoszloppal vezette Egyiptomból kivonulva. A következő nap a Karmel hegyi csodáról hallhattak a táborozók. A további napokon a három ifjú történetére a tüzes kemencében, majd a tíz szűz példázatára került sor.

A tanítások után délután kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, és készítettek mécsestartót, mozaikképet, képkeretet. Csoportbeszélgetésekben osztották meg élményeiket az adott napról.

Egyik nap azt a feladatot kapták a táborozók, hogy négy különböző csapatban játsszák el azt a történetet, és vegyék fel mobiltelefonnal a videót, hogy egy család esti vacsora után nem fújja el a gyertyát, és a folytatásban mi történhet: mind a négy csapatnál más sztori alakult ki. A videók a záróalkalmon a jelenlévők számára bemutatásra kerültek.

Délutánonként csapatépítő játékok kovácsolták össze a versenyzőket: közös toronyépítés, egyszerre mozgás szívószállal, labda továbbvezetése kézben tartott pályaelemeken, együtt haladás lufival, pólóhordás közösen.

Egyik nap városunk önkéntes tűzoltócsapata tartott bemutatót teljes felszereléssel, technikával és vízzel feltöltött igazi tűzoltóautóval, melynek hűsítő vízsugarát megtapasztalhatták az ott lévők a nagy hőségben.

Rendhagyó módon az egyik este a művelődési házban került sor a Magyar Continental Singers Contini csoportjának koncertjére, mely minden jelenlévő számára áldásos élményt nyújtott! Nagyon sokan eljöttek a táborozó gyerekek szülei és városunk lakói közül is.

A tábor utolsó napján a gyerekek beszámoltak az egész heti témáról, énekekről, aranymondásokról szüleik és a gyülekezet előtt, utána pedig a jól ismert tábori vásár következett, ahol az egész héten gyűjtött pontjaikat beválthatták apró finomságokra, játékokra a gyerekek.

Mindennap jutott elegendő testi táplálék is, hogy bírják a napi programot. Különösen nagy sikere volt a jégkrémnek, görögdinnyének és a finom fánknak.

Táborunkról részletes információ és fotó elérhető a https://www.facebook.com/ocsaibaptista oldalon.

Istennek hála a hatvan táborozó gyerekért, a tizenhat csoportvezetőért és számtalan konyhai és táborszervező segítőért.

S. D. G.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!