Az Áldás Baptista Gyülekezet júliusban ismét gyerektábort szervezhetett Újfehértón. Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak azért, amiért ez a tábor már hagyománynak tekinthető a városban, hiszen ez volt a negyedik alkalom, amikor az itt élő 6–12 éves gyerekek felé ilyen formában is hangozhatott az evangélium üzenete.

Azt tapasztaljuk, hogy évről évre egyre több gyerek érdeklődik a tábor iránt, és ez idén sem volt másképp. Körülbelül 60 résztvevő érkezett nap mint nap az imaházba, ahol tornával indítottuk a reggelt. Ezt követően közös énekléssel folytattuk, majd igeverstanulás következett. Minden napra volt egy kijelölt aranymondás, ami kapcsolódott az aznapi bibliai történethez. A tanítások az idei évben Jézusnak a tanítványokkal való kapcsolatára épültek. Szerettük volna közelebb hozni a gyerekekhez az apostolokat, hogy ne a szentképeken látható tökéletes embereket lássák, ha róluk hallanak, hanem megláthassák azt, hogy ők is ugyanolyanok voltak, mint mi, követtek el hibákat, és nekik is Jézusra volt szükségük, ahogyan nekünk is. A történetek között szerepelt a tanítványok elhívása, Júdás árulása, Péter tagadása és megtérése, János a keresztnél, valamint Tamás hitetlensége.

Ezután a gyerekek kiscsoportban, játékos feladatok formájában mélyíthették el az elhangzottakat. A délután játékokkal telt, amit a gyerekek természetesen nagyon élveztek. A napot még néhány ének és a történethez kapcsolódó kérdések zárták.

Hálásak vagyunk minden egyes résztvevőért, segítőért és szervezőért, akik beállva Isten munkájába segítettek megvalósítani ezt a hetet is. Bízunk benne, hogy Isten fel fogja használni a gyerekek életében azokat az énekeket, igeverseket, történeteket, amiket a tábor alatt hallottak. Reméljük, hogy a következő évben is folytatódhat a táborunk Újfehértón, és ismét hangozhat az Örömüzenet a fiatalabb korosztály felé is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286