Hadd zengjen új dal!

5831

Hosszadalmas kihordási idő után, ez év nyarán megszületett a Hadd zengjen ÚJ DAL! című kottás énekgyűjtemény, amely Mike József és Sámuel, valamint a MIKE DUÓ együttes immár 25 éve végzett zenei szolgálatának összegzése: egy A4-es méretű, kemény fedeles, vart kötésű, igényes szerkesztésű és kivitelű énekeskönyv.

SZÁMSZERŰSÍTETT TARTALMI ÁTTEKINTÉS:

320 oldalon – 111 ének (nagyrészt saját szerzemény vagy feldolgozás) – Ebből:
– 21 kórusmű (többnyire vegyes kórus részére),
– 90 pedig olyan szóló-, vagy közösen is énekelhető egyszólamú ének – melyből:
* 27- hez vokál szólamok is csatlakoz(hat)nak,
* 29- hez pedig 3-4 szólamú kórus (11 esetben külön kivonatként mellékelve).
A 111 énekből:
– 4 kánonban (is) énekelhető,
– 48-hoz kapcsolódik részletesen kidolgozott, zongora-, orgona- vagy gitárkíséret,
– 60-hoz pedig gitár-akkordokkal jelzett harmóniaváz.
Ráadásul pedig egy kis olvasnivaló a könyv végén:
Énekeljetek az Úrnak új éneket! – tanulmány a bibliai új énekről

RÉSZLET AZ ELŐSZÓBÓL:

Az itt összegyűjtött, tartalmi szempontból kisebb csokrokba rendezett szerzemények és feldolgozások az „énekes pásztorlás” szolgálatában születtek, az elmúlt 25 év alatt. (Lásd az Ef 5,18-20-at és a Kol 3,16-17-et.) A gyűjtemény tematikus felosztása könnyen áttekinthető a tartalomjegyzékben, és nyomon követhető az énekek szürkebetűs címkéit figyelve. Segítségével megtalálhatjuk a megfelelő énekeket az istentisztelet különböző mozzanataihoz a speciális, ünnepi alkalmak esetében is. A kapcsolódó bibliai idézetek pedig lehetővé teszik, hogy adott textushoz igazítsuk, vagy Igébe ágyazzuk a zenei szolgálatot.
Sokszínű énekanyag ez, amely igyekszik átjárhatóvá tenni a „komoly” és „könnyű” zenei nyelvezet közti határokat, hidat építeni a generációk és a zenei stílusok mentén elkülönült csoportok között. Friss, javarészt magyarul született énekekkel szeretné ellátni a zenei szolgálat vezetőit attól függetlenül, hogy milyen nagyságú, képzettségű vagy összetételű énekes-hangszeres szolgáló csoport áll rendelkezésükre… Találhatnak benne testhezálló anyagot az énekesek, dicséretvezetők, kisebb-nagyobb énekcsoportok, együttesek, gospel-kórusok, sőt még a hagyományos énekkarok is. Ugyanakkor lehetőséget kapnak arra, hogy összefogva együtt szolgáljanak. A közös- és szólóénekekhez ugyanis sok esetben társítottunk, a hangszeres kíséreten túl, háttér-vokál szólamokat vagy kórusbetétet…
Hogy megkönnyítsük az énekválasztást, a tartalomjegyzékben csillaggal jelöltük a közösen (is) énekelhető énekek címét, és feltüntettük a könyvben található feldolgozás paramétereit is. A jó prozódia érdekében revideáltuk néhány régebbi dal szövegét, és a dallamon is igazítottunk itt-ott. Ha a helyzet úgy kívánta, alakítottunk a szólamvezetésen és újragondoltuk a harmóniafüzért. Az így felfrissített énekanyagot úgy helyeztük el a gyűjteményben, hogy könnyedén, minimális lapozással lehessen végig menni a hosszabb, visszatéréses szerkezetű énekek kottáin is.

A részletes tartalomjegyzék
– áttekintést ad a gyűjtemény tematikus felosztásáról,
– ismerteti az énekek zenei feldolgozását és hangszeres kíséretét
– és utalást tesz az énekekhez kapcsolódó igehelyekre és hangfelvételekre.
A betűrendes jegyzék segítségével pedig rákereshetünk a gyűjtemény énekeire
az énekcímek vagy kezdősorok alapján.

TERJESZTÉS:

Egy példány ára 3 900 forint.
Nagyobb példányszám esetében a következő kedvezményekkel lehet élni:
5-ös csomag ára 18 000 forint (3 600 forint/darab)
10-es csomag ára 34 000 forint (3 400 forint/darab)
Megrendelhető Mike Józsefnél, az Érdligeti Biblia Közösség zenei pásztoránál (mike.jozsef@yahoo.com, baptifon: 06 202 864 864), vagy megvásárolható a Baptista Könyvesboltban és nagyobb baptista gyülekezeteknél, mint: Balatonszemes, Bodrog, Békés, Budafok, Debrecen, Kecskemét, (Szeged, Pécs).


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286