MABAVIT – szombat délelőtt

0
574

A Magyar Baptisták Világtalálkozójának második napját az erdélyi fúvósok előzenéje nyitotta, majd Püsök Dániel, a délelőtt házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket. Buzdításában Ézsaiás könyve 43. részét idézte: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok!” 

A buzdítás után az erdélyi összevont kórus és fúvósok vezettek minket a közös éneklésben, mely során a MABAVISZ-tagországok zászlóival bevonultak a képviselőik, ezzel is szimbolizálva a sokszínűséget és egységet, amely a rendezvény egészét jellemzi. Majd az amerikai magyar baptista misszióról tekinthettek meg a jelenlevők egy összefoglaló videót.

A világtalálkozón elsőként adták át a Kornya-díjat, mellyel a missziói munkát kívánják elismerni. Kornya Mihály 100 éve hunyt el, a díj megalapításával az ő munkásságára kíván emlékezni a MABAVISZ elnöksége. A Kornya-díjat posztumusz Füredi Kamillának ítélték, emlékezve a tavaly elhunyt misszionáriusnő odaszánt, elkötelezett életére. A díjat Mészáros Kálmán lelkipásztor vette át Füredi Kamilla hozzátartozói nevében.

Az emelkedett hangulatú alkalom folytatásaként az USA-ból érkezett magyar baptisták lendületes énekszolgálatukkal tették Isten házává a Főnix Csarnokot. Majd a Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetségének munkáját ismerhettük meg egy videó által, ezután az erdélyi összevont énekkar szolgálata következett.

A 2017-es Kornya-díjat a dr. Eric és Rosemary Barrett házaspárnak ítélte a MABAVISZ elnöksége, akik hosszú évek óta végzik missziói szolgálatukat a magyarok felé.

Isten igéjét dr. Simon József hirdette a délelőtt során, aki megtisztulásra hívta a jelenlevőket. „A tiszta szívű embernek vannak ismertetőjelei: nagyon érzékeny minden bűnre és tisztátalanságra, ellenáll a tisztátalanságnak. Jézus óriási áldást ígér a tiszta szívűeknek: ők meglátják Istent. Áldottak, akiknek szívük tiszta” – buzdított igehirdetésében a lelkipásztor.

Az alkalmat a baptista himnusz, a Feltámadt Hős című hálaének zárta.

Megosztás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

3 + = 7