Kárpátalján ülésezett a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöksége

3033
MABAVISZ ülés Kárpátalján

A MABAVISZ évente esedékes ülését tartottuk 2018. május 11–13-ig Kárpátalján, amin a magyarországi közösséget Papp János egyházelnök, Durkó István missziói igazgató és dr. Bukovszky Ákos külügyi szaktitkár testvérek képviselték. 

A jelen lévő szövetségi képviselőkkel együtt beszámolókat hallgattak meg, áttekintették az egyes tagszövetségek helyzetét, munkáját. Kiemelt figyelmet kapott a vendéglátó Kárpátalja testvérisége. Találkoztak az ottani misszionáriusokkal, a helyi lelkipásztorokkal és az Ukrán Baptista Szövetség kerületi vezetőjével, Ivan Kondorral is.

A találkozó alkalmából – az alapszabályzat szerint – megtörtént az elnöki szolgálat átadása is. Így a következő két esztendőre dr. Gergely István elnök (Észak-Amerikai Magyar Baptista Szövetség) vezeti a Magyar Baptisták Világszövetségének munkáját. A jelenlevők megköszönték a magyarországi baptistáknak a MABAVIT 4 megszervezését, a támogatásokat és a mindenféle segítséget.

Vasárnap, 13-án délután Beregszászon evangelizációs összevont istentiszteletre került sor, melyen Durkó István MBE-missziói igazgató (MABAVISZ-főtitkár) szolgált.

Imádkozzunk a magyar baptisták világszerte folyó szolgálatáért, a lelki munkásokért, köztük a kárpátaljai misszionáriusokért is!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!