Támogatott lakhatás kialakítása és szociális alapszolgáltatások fejlesztése valósul meg az esztergomi Tábita Alapszolgáltatási Központban. A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ egyik intézménye, a Tábita Alapszolgáltatási Központ 2015. óta működik Esztergom Megyei Jogú városában, alapszolgáltatás keretében nappali intézményként, felnőtt korú pszichiátriai és 16. életévüket betöltött szenvedélybeteg személyek számára nyújt ellátást, valamint házi segítségnyújtást biztosít rászoruló személyek számára.

A Tábita Alapszolgáltatási Központban az európai esélyegyenlőségi normákhoz igazodó, társadalmi integráció iránt elkötelezett szakemberekkel végezzük tevékenységünket. Komárom-Esztergom Vármegyében élő felnőtt korú pszichiátriai és szenvedélybetegek személyek számára biztosít, nyugodt, meghitt nappali ellátást, különböző fejlesztő, szocioterápiás foglalkozásokkal kiegészülve, valamint házi segítségnyújtást biztosít a rászoruló személyek számára.

Az intézmény küldetésének tekinti az igénybevevők számára minőségi szolgáltatásnyújtásán túl, a pszichiátriai és szenvedélybetegekkel élő családok erőforrásainak támogatását, szemléletformáló munkáját. Elengedhetetlennek tartjuk a társadalmi integráció folyamatában a támogató kapcsolatrendszer szélesítését, ezért önkéntesek bevonásával szervezzük programjainkat. Együttműködéseink alapja az előítélet mentesség és a szolidaritás.

A projekt elsődleges célja a pszichiátriai betegek részére támogatott lakhatási szolgáltatás létrehozása, 12 db új férőhellyel. Ennek megvalósításához, jelen projekt keretében új ingatlant vásárolunk, mely felújításra került a célcsoport és a projekt igényeinek megfelelően. További cél a szolgáltatási gyűrűt adó alapszolgáltatások fejlesztése:

Házi segítségnyújtás, mint már meglévő alapszolgáltatás fejlesztése keretében eszközbeszerzést és ingatlan felújítást terveztünk a fejlesztett szolgáltatásokhoz kapcsolódóan, amely által az alapszolgáltatásunk kapacitása nem kerül bővítésre, viszont a nyújtott szolgáltatás minősége igen.

Pszichiátriai közösségi ellátás, mint újonnan bevezetésre kerülő alapszolgáltatás fejlesztése keretében eszközbeszerzést és ingatlan felújítást terveztünk a fejlesztett szolgáltatásokhoz kapcsolódóan.

A projekt keretében a munkatársak részére sor kerül esetmegbeszélés fókuszú szakmai workshopra, célcsoport-specifikus ismeretek fejlesztésére, valamint életvezetési készségeket és az önrendelkezést támogató felkészítő  tréninget szervezünk a lakhatási szolgáltatást igénybevevő ellátottak részére.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával, az EFOP-2.2.25-22-2022-00014 sorszámú projekt keretében elnyert támogatási összegből valósul meg 2023.01.01.-től 2023.12.31.-ig. Szerződött támogatás összege: 225.420.580,- Ft.

A projektről bővebb információt a https://reszik.hu/tamogatott-lakhatas-kialakitasa-es-alapszolgaltatasok-fejlesztese-valosul-meg-esztergomban oldalon olvashatnak.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286