Pünkösdhétfőre közösségünk erdei táborába gyülekezeti találkozót hirdettünk, hogy együtt adjunk hálát és ünnepeljünk.

A csömör–cinkota–mátraszőlősi testvérek vezettek az éneklésben, majd Kárpátaljáról Nagy-Kasza Dánielék számoltak be lelki megtapasztalásaikról. Az ige üzenetét Szegedi Balázs érdligeti lelkipásztor hirdette – különösen emlékezetes volt számomra, hogy a Szentlélek nem egy anyag, amiből több vagy kevesebb van bennünk, hanem egy személy, akivel ugyanúgy, mint másokkal, épülhet-romolhat-gyógyulhat a kapcsolatunk. Az istentisztelet fontos része volt az imaközösség, amikor kerületünkben élő testvérekért is könyörögtünk. A délelőttöt Szilágyi József BBEK-alelnök buzdítása és imája zárta.

Ezután kezdődtek a sportesemények és gyermekprogramok, miközben gyülekezetvezetői találkozóra került sor a Jeruzsálemben. Majd kongattak az ebédhez, mely egyfajta bográcsverseny eredményeként készült el a budai, budaörsi, mátraszőlősi, ócsai, pócsmegyeri és tahitótfalui testvérek jóvoltából.

Jóllakva elindult egy népes csapat a Hétvályús-forráshoz és a Vörös-kőhöz Tóth Krisztián kerületi koordinátor vezetésével. A többiek szabad együttlétben töltötték a nap további részét. Számomra külön élmény, hogy a késő délutánban hazaindulva is lelkesen röplabdázókat és szurkolókat hagyhattunk a táborban.    

Öröm volt számunkra szervezőtársaimmal, hogy a kerületi napra Pest megye számos részéről mintegy 550 testvér és barát érkezett – szinte pontosan egyházkerületünk tagságának tizede. Azért is írom ezt ilyen részletességgel, mert harmadik célunk az volt ezzel a nappal Isten imádatán és a közösség gyakorlásán túl, hogy egy kicsit többről szóljon a kapcsolatunk, mint a pályázati összegek továbbosztása, közgyűlések megtartása. Isten kegyelméből csodálatos időt és áldásokat kapva mindez a „több” megvalósult.

Boros Dávid

kerületi elnök

(Fotók: Papp Szabolcs)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!