„Mátra alján, falu szélén lakik az én öreg néném…” Ki ne ismerné ezt a kedves, őzikés, képes gyermekmesét?

Gyönyörű szép napos időre ébredtünk pünkösdhétfőn, szinte kínálta magát, hogy mi is útra keljünk egy kirándulásra. És sok helyről valóban egy Mátra aljai kis falu szélére, Mátraszőlősre igyekeztünk ezen az ünnepi szabadnapon, pünkösd második napján. Erre a festői szép helyre, a Sőregi Szabadidőparkba nemcsak kirándulásra, hanem szabadtéri istentiszteletre érkeztünk. Jöttek is a testvérek és családtagjaik, kisebb és nagyobb gyermekeik mindenfelől, elsősorban az észak-magyarországi missziókerület nyugati régiójának baptista gyülekezeteiből, hogy együtt ünnepeljünk. A park bejáratánál a kedves szervező lelkipásztor, Papp Szabolcs testvér szeretettel várta és testvéri kézfogással köszöntötte a járműveken vagy gyalogosan érkezőket. Amikor mi is odaértünk, már hangoltak a zenészek, készülve a délelőtti alkalomra. Hamarosan megtelt a nagy közösségi sátor az ünneplő gyülekezettel. Az éneklést először Baranyi Barnabás és dicsőítőcsapata vezette.

A köszöntések és közös éneklés után Simon András gödöllői missziós lelkipásztor imára buzdító szolgálatában kiemelte, hogy mennyire fontos a személyes bizonyságtétel azok felé, akik között élünk.

Imádkozás után az igehirdetés szolgálatát a régió egyik legnépesebb gyülekezetének prédikátora, Meláth Attila testvér végezte. A lelkes, némi humorral átszőtt prédikációja sokunk figyelmét lekötötte. A bibliai Fülöp és az etióp kincstárnok története alapján felhívta a figyelmünket, hogy ki-ki azt a talentumot, megbízást használja, amit az Úrtól kapott. Azzal a küldetéssel menjünk még a járatlan útra is, ahogy ott ezt a négy leánygyermekes Fülöp evangélistánál látjuk.

Az istentisztelet befejező közös éneklését a pengetőszenekar kísérte. Volt ugyanis a napnak egy másik meghívott zenei csapata is, mégpedig az őrbottyán–aszódi pengetősök vezetésével összevont pengetőszenekar. Vezetőjük, Kovács Ferenc testvér humorosan úgy mutatta be a 13 éve folyamatosan működő, több gyülekezetből verbuválódott zenekart, hogy akár központi pengetőszenekarként is felfoghatjuk. Ők az ízletes ebéd után a szabadidős programoknak megfelelően egyórás örömzenés koncerttel szolgáltak. Lelkes zenéjük és a jelenlévőkkel együtt éneklésük a nagysátorban igazi jó „baptista ízt” árasztott A hit hangjai, a karénekes, a gyülekezeti énekeskönyv zenei feldolgozásaiból hangzó, lassan feledésbe merülő evangéliumi énekekkel.

Az áldott nap végén elmondhattuk, hogy nem csak napsütötte felfrissülésben volt részünk. Úti csomagjainkban értékes lelki tartalmat hozhattunk haza otthonainkba és gyülekezeteinkbe.

A mellékelt fényképek önmagukért beszélnek az áldásos testvéri közösségben együtt töltött szép napról.

Köszönet érte Urunknak és az ő Szentlelkének!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!