Az igazak gyökere mozdíthatatlan

Szeles, viharos időket élünk. Igaz ez a természeti világunkra, a környezetünkre, de igaz az emberi közösségekre is. Átsöpörnek fölöttünk a zúgó szélviharok, a világ társadalmában pedig látjuk a járványt, a válságokat, a lázongásokat, a szélsőséges mozgalmakat, a bizonytalanságot és félelmeket.

Erről is írt a Példabeszédek könyvében Isten nekünk:

„Nem áll szilárdan a bűnösen élő ember, de az igazak gyökere mozdíthatatlan.” (Péld 12,3)

Fotó: Emma Grossett / unsplash.com

Ez az ige, a benne levő üzenet lesz az idei mottója a tahi konferenciának, melyet – jelenlegi terveink szerint – 2020. augusztus 16-án Tahi Táborban tartunk 10 órai kezdettel. Személyes, közösségi és nemzeti küzdelmekre (nehéz életsorsok, járvány, Trianon) tekinthetünk vissza, és a Szentlélek Isten segítségével együtt élhetjük át Urunk bátorítását. Bizonyságtételek, szolgálócsoportok, lelki üzenetek és testvéri közösségápolás vár bennünket Tahi Táborban. Gyermekfoglalkozás nem lesz, de az óvodáskorúaknak gyermekmegőrző helyet biztosítunk, az ebédszünetben pedig a Bibliai Családi Park játékai a gyermekek rendelkezésére állnak majd.

A járvány időszakában meglazult kapcsolatok megerősítéséért most csak délelőtt lesz istentisztelet. Ebédidő után a közösségápolásra tesszük a hangsúlyt, emellett fakultatív programokkal is készülünk. Lesznek vetített képes előadások, fúvós örömzene, kerekasztal-beszélgetés és sok más lehetőség. Terveink szerint közöttünk lesznek a szilágysámsoni fúvósok is. Helyben felszolgált ebéd rendelésére most, a speciális óvintézkedések miatt nincs lehetőség. Mindenkit arra kérünk, hogy önellátó módon készüljön a napra. A részletes programról az egyház internetes fórumain hamarosan további információt osztunk meg.

A járványügyi készültség idején igyekszünk minden elvárható óvintézkedést megtenni. Kérjük, akik bármilyen fertőző betegséggel küzdenek, otthonról, az interneten kövessék majd az eseményt (igyekszünk jó minőségben közzétenni azt). A tábor bejáratainál, az étkezőnél, a könyvesasztaloknál kirakunk kézfertőtlenítőket, melyeket kérjük, hogy használják a testvérek. A közvetlen testi kontaktussal járó üdvözléseket lehetőség szerint kerüljük. Mivel szabadtéren leszünk, a szájat eltakaró maszk viselése nem kötelező. A sajátos helyzetre való tekintettel a programváltozás lehetőségét az előkészület során végig fenntartjuk.

Szeretettel várjuk a testvéreket Tahi Táborba ismét! Jöjjünk, találkozzunk tehát augusztus 16-án délelőtt 10 órakor a táborban az elmúlt hónapok nehéz időszakai után. Erősítsük meg a gyökereinket, építsük közösségünket, éljük át a bennünket megtartó Úrral való személyes találkozást ezen a napon!

Papp János egyházelnök


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!