Múlt, Jelen, Jövő 2016

1939

Az Áhítat ikertestvéreként születik meg minden esztendőben a Múlt, jelen, jövő baptista kalendárium, amely egyházunk évkönyve.

Évről évre krónikaszerűen számol be minden olyan lényeges eseményről, amely az elmúlt esztendőben a magyarországi baptisták életéhez kapcsolódott. Eseményekről, amelyek gyülekezeteinkben, országos egyházunkban, vagy világszerte, a baptisták nagy családjában, de szélesebb kitekintéssel hazánk ökumenikus közösségében történtek. Fontos, hogy tudjunk egymásról, hogy tájékozottak legyünk a keresztyén világ eseményeiről, mert ezek az információk hatással lehetnek a gyülekezeti, és személyes életünkre is. Ősi baptista alapelvünk a gyülekezeti önállóságot hangsúlyozza, de azt is tudjuk, hogy gyülekezeteink szövetségbe tömörülve, egymást segítve erősítik egymást. Ennek az összekötő szerepnek egyik nagyon fontos eszköze egyházunk sajtója.

A Múlt, jelen, jövő baptista kalendárium nem csak híreket, eseményeket közöl, gazdag színes képanyaggal, hanem aktuális kérdésekkel is foglalkozik. 2016. évi számunk egyik sorozatához a migrációs helyzet adta az ötletet.

Így születtek az igazság és az irgalom kérdését tárgyaló írások. Egyre több baptista testvérünk fejti gondolatait a közkedvelt facebook közösségi portálon, de nagyon nem mindegy, mit ír abban egy baptista hívő, ezért egy biblikus szellemben megfogalmazott írás segíti a kommentelőket. Kiadványunk lapjairól most sem hiányoznak a történelmi és irodalmi jellegű írások, és a hitet erősítő gondolatokban gazdag cikkek. Olvassa áldással mindezt, aki baptista kalendáriumunkat megnyitja!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!