Áhítat 2022 – Bibliai gondolatok minden napra

Kedves Áhítat-olvasó!

Nagy szeretettel ajánlom a 2022-es áhítatoskönyvet mindennapi olvasásra. Több mint harminc testvér dolgozott rajta határainkon belül és kívül, hogy a kezedben tarthasd. Nem pótolja a Bibliát, de segíti annak megértését, a benne való elmélyülést. Van valami különleges abban, amikor baptista közösségünk egy-egy napon ugyanazokat az üzeneteket olvassa és elmélkedik rajtuk: összeköt bennünket. Találkozásainkkor megoszthatjuk egymással, hogy kiben mit indított el az aznapi ige, üzenet.

Ebben az évben Áhítatunkban a különböző sorozatok között megjelennek hitvallásunk tételei is. Ez egy jó lehetőség felfrissíteni magunkban hitünk alapjait. Hitvallásunk első tétele: A Szentírás. Isten igéje hitünk alapja, mindennapi kenyér, életünk vezetője. Olvassuk, tanulmányozzuk a Bibliát nap mint nap! Ehhez egy jó vezető az Áhítat. Sámuel prófétáról azt írja a Biblia, hogy „semmit sem engedett a földre hullani igéiből”. Kívánom minden kedves olvasónak, hogy ezt az üzenetet megélje, megtapasztalja, miközben az Áhítatban megjelenő igéket továbbtanulmányozza! Testvéri köszöntéssel:

Varga László Ottó
főtitkár

Múlt, jelen, jövő baptista évkönyv – 2022

Gazdag tartalom a borító mögött:

 • Lelki táplálék: Először Isten igéjével találkozhat a kötetbe lapozó kedves olvasó. „Istencsapás”-e a Covid? – Katona Béla lelkipásztor testvér kérdezi Hetényi Attila nyugalmazott lelkipásztort, teológiai tanár testvért.
 • 2021 baptista eseményei: Női, férfi-, ifjúsági, szociális, speciális, cigányok közti, szeretetszolgálati, bel- és külmissziós, oktatási hírek. Válogatás a legjelentősebb 2021-es egyházi, eseményekből, valamint helyi gyülekezeti hírekből színes fotókkal.
 • Egyéni életutak: Küldetésüket hűséggel beteljesítő lelkipásztoraink, lelkipásztornéink, országosan ismert szolgálattevők életútja.
 • Személyes hangvételű írások: Személyes hangvételű bizonyságtételek, útmutató cikkek szólítanak meg bennünket a Szívhang rovatban.
 • Interjúk: Interjú a kalandos, fordulatokban gazdag életutat bejáró dr. Bukovszky Ákos külügyi referenssel; Pintér Béla egyházon kívül is közismert és népszerű baptista énekessel; Frank Reynolds ruandai külmisszionáriussal.
 • Bizonyságtételek: Cigány testvéreink lélekemelő bizonyságtételei.
 • Elismerések: 2021-es díjazottak egyházon belül vagy egyházunkhoz kötődően.
 • Naptár: Havi bontású éves naptár jegyzetelési lehetőséggel a napokat elválasztó vonalas mezőkben. Az egyes hónapokat Kmethyné dr. Somogyi Krisztina ötletes kavicsképei díszítik. A képek alatt a hónapokhoz kapcsolódó szépirodalmi és verses idézetek jelennek meg klasszikus költők tollából.
 • Szépirodalom: Olyan szerzők írásait olvashatjuk, mint Angerer Adrienne, Balog Miklósné Simon Irén, Háló Gyula, Mucsi János, Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona, Schmöltz Margit, Ujvári Anna.
 • Mesék: Díjnyertes, tanulságos mesék a meseíró gyerekek saját illusztrációival, amelyek a Baptista Szeretetszolgálat Meseszép-Mesekép című pályázatán nyerték el a zsűri tetszését (A három kóbor kiskutya, A rég elveszett lány, Felnőttmese, Sárkányölő Sebestyén).
 • Az MBE kiadványai: Rövid bemutató a Magyarországi Baptista Egyház 2021-es kiadványairól.
 • Tudomány: Dr. László Imre lelkipásztor, külmisszionárius, kutatómérnök elmélkedése arról, hogyan is tud hinni a 21. századi ember a Bibliának. Dr. Pécsi Rita neveléskutató előadása az emberi életszakaszok esélyeiről és veszélyeiről.

Ajándékozzuk karácsonyra!

Az egyház mindkét kiadványát ajánljuk karácsonyi ajándékozásra. A gyülekezetekben helye van mindkettőnek például nyugdíjas testvéreink ajándékcsomagjában! Településünk vezetőinek (képviselők, tanárok, óvónők…), és idén bemerítkezett új testvéreinknek is szerezzünk örömöt velük!

Az árak

A 448 oldalas, kétszínes Áhítat ára csupán 2000 Ft!

A 248 oldalas, négyszínes Múlt, jelen, jövő baptista évkönyv ára is csupán 2000 Ft!

A két kiadvány együttes vásárlása esetén még további kedvezménnyel, 4000 Ft helyett mindössze 3600 Ft-ért vásárolhatjuk meg mindkét könyvet!

Megrendelés

A kiadványok megvásárolhatóak a Baptista Könyvesboltban: 1068 Budapest, Benczúr u. 31.; +36 20 886 0011; konyvesbolt@baptist.hu; www.konyvesbolt.baptist.hu.

A könyvesbolt nyitvatartása

A Baptista Könyvesbolt minden héten hétfőtől szerdáig fogadja személyesen a vásárlókat délelőtt 9–12 óra, valamint délután 13–16 óra közt. 2021-ben az utolsó nyitvatartási nap december 20-a, hétfő. December 21-től a bolt és az egyház Benczúr utcai központja zárva tart. A bolt az évkezdő leltár után, 2022. január 17-én, hétfőn áll újra a kedves vásárlók rendelkezésére.

Baptista sajtószolgálat


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!