Emmaus Idősek Otthona

17309
Emmaus Szeretetotthon
Emmaus Idősek Otthona

A szeretetház megalapításának célja: az idős emberek keresztényi és szakirányú segítése. Az emberi élet utolsó szakaszai sokféle terhet, szenvedést hozhatnak az öregedő ember számára. Nincs annál fájdalmasabb, mint e terhekkel egyedül maradva, kilátástalanságban, magányban várni az elköltözés idejét. Korunk fokozott követelményei között a leggondosabb családi környezetben is elmagányosodhat az idős ember. Együtt, sorstársak között, szakszerű ápolással, gondozással enyhíthetők ezek a szenvedések. Arra törekszünk, hogy Krisztus szeretetével és szakszerű gondozással elviselhetővé, sőt békességessé tegyük intézetünk lakói számára ezt az életkorral együtt járó nehéz időszakot.

2010-ben volt az Emmaus Idősek Otthona 100 éves.

Kapcsolat

Tel.: 52/561-160/101, vagy 52/561-161

Fax: 52/561-160/107

Honlap: www.emmaus.baptist.hu

E-mail: szerhaz@freemail.hu

Intézményvezető: Révész István. Tel.: +36-20-886-0026

A szeretetház egyházi működtetésének célkitűzése

Korunk – gazdasági, társadalmi, családi – körülményei könyörtelen tempót diktálnak. Az idős emberek magukra maradnak. Sokszor magatehetetlenül, elesetten szenvedik végig az időskor éveit. Ki nyújtja ki a kezét feléjük? Ki ad nekik ételt az asztalukra, gyógyszert, szakszerű ellátást, és mindezt szeretettel és megbecsüléssel?

Nem engedhetjük meg, hogy akik előttünk jártak, tanítottak, neveltek bennünket, most magukra maradjanak.

Ezért alapították meg hitelődeink a szeretetházat.

A szeretetotthon intézménye – tudjuk – nem old meg minden kérdést, nem pótolja a családot, de enyhít az elmagányosodással járó kínokon. Emberséget, keresztényi törődést, Jézus Krisztus szeretetének naponkénti megnyilvánulását kívánja adni minden rászorulónak szakszerű szervezeti működésével és rendjével együtt.

A keresztényi szeretet parancsa, hogy megosszuk javainkat rászoruló embertársainkkal, hogy míg nekünk van, kerüljön egy-egy tányér étel azok asztalára is, akik ennek híjával vannak, vagy annak elkészítése és önmaguk ellátása már nehézkessé, esetleg lehetetlenné vált.

[google_map_easy id=”1″]

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!