Húsvét vasárnapjának előestéjén, nagyszombaton a Galilea Dicsőítő Csapat (a volt tiszántúli egyházkerület dicsőítő csapata) szolgált a Hajdúböszörményi Baptista Imaházban.

Az alkalom célja az volt, hogy összegyűljenek mindazok – akár fiatalok, akár idősebbek –, akik szeretnék Istent énekekkel dicsőíteni, magasztalni. A környék közelebbi és távolabbi gyülekezeteiből nagyon sok helyről érkeztek testvérek és érdeklődők, hogy énekben emeljék fel Jézus nevét, és magasztalják őt.

A közel 250 fős, többségében fiatalokból álló gyülekezet egy szívvel és egy lélekkel, fennhangon vagy a szívük mélyén halkan, felállva vagy a padokban ülve, felemelt kézzel vagy „csak” ujjongó szívvel együtt dicsérte az Urat.

Az alkalom egyben evangelizáció is volt, a megújulásra, megtérésre való felhívás gondolatait krisztusi erővel Tóth Krisztián kisvárda–tuzséri lelkipásztor hirdette.

A két helyi gyülekezet, a baptista és keresztény gyülekezet nevében köszönjük a Galilea dicsőítőcsoport odaszánását, alázatban gyökerező szívbeli szolgálatát, Istent dicsőítő énekeit, és azt a lelki élményt, amelyet az este által kaptunk.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött az alkalomra, melyet szeretetvendégség zárt.

A hagyomány minden bizonnyal 2025-ben is folytatódik, tehát ha nagyszombat, akkor dicsőítő est Hajdúböszörményben, ami természetesen nem zárja ki azt, hogy máskor is együtt legyünk ilyen módon mint Krisztust dicsőítők nagy közössége.

Tóth Péter


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286