Aliansz-közgyűlés: találkozás az 1000 tagú kórussal

3624
Az Aliansz elnöksége. Fotó: Fehér Bertalan

A Magyar Evangéliumi Szövetség 2013. május 25-én, szombaton tartotta ez évi közgyűlését Budapesten a Golgota Keresztény Gyülekezet nagykörúti dísztermében.

A konferencián a Golgota klasszikus dicsőítő énekegyüttes szolgált Mark Zeeman zongoraművész vezetésével, majd Bánki Lajos mint házigazda köszöntötte a résztvevőket. „A hiteles egyház jellemzői – Az Aliansz és a mai evangéliumi egyház szerepe 2013-ban Magyarországon” címmel dr. Mészáros Kálmán, a szövetség alelnöke tartott előadást, amit több korreferátum követett D. Szabó Dániel elnök, Szuhánszky Gábor főtitkár, dr. Kovács Géza tiszteletbeli elnök, Horváth István titkár részéről.

Az Aliansz-közgyűlés tagjai hálaadással tekintettek vissza a Magyar Evangéliumi Szövetség közelmúltban végzett felekezetközi szolgálatára, valamint a következő esztendő missziós terveire: a Reménység fesztivál felekezetközi evangelizáció eseményeire, a BalatonNET áldásaira, az Aliansz-imahét Kispesten megtartott országos megnyitójára, valamint az imahét áldásaira, a házasság hete rendezvénysorozat alkalmaira, a Piliscsabán tavasszal megtartott elnökségi munkaülésre, az Ez az a nap! rendezvénysorozatára, ebben Ulrich Parzany június 1-én tervezett felekezetközi lelkészkonferencia szervezési feladataira, a következő BalatonNET függőben lévő kérdéseire. A közgyűlés napirendje Pataky Albert alelnök zárszavával és Szeverényi János alelnök imádságával zárult.

Az Aliansz elnöksége ezután átvonult a Biblia Szól Keresztyén Gyülekezet Golgota utcai konferenciai központjába, ahol egy 1000 tagú kórus készült az Ez az a nap! június 1-én az Arénában tartandó koncertjére Almási Kornélnak, az Aliansz ének- és zenekara karnagyának vezetésével. Itt az Aliansz elnökségének tagjai bátorítással szóltak a hatalmas kórus és zenekar résztvevőihez László Viktor szervező-koordinátor vezetésével. Isten áldása legyen az újabb nagyszerű felekezetközi találkozón és a Magyar Evangéliumi Szövetség – Aliansz további felekezetközi szolgálatán! Soli Deo gloria!

Megosztás