Az elmondott beszéd itt olvasható:

„Azt gondolom, mindenkinek van egy elképzelése vagy kialakult képe a vállalkozókról. Én magam is így voltam ezzel, amikor több mint 20 éve vállalkozásba kezdtem. Nem azért, mert ez volt az álmom, hanem így hozta az élet. És azóta is kitartottam benne.

Pataki Dávid vagyok, két felnőtt gyermekem van, és a cégem egyedi szoftverfejlesztéssel, valamint folyamatoptimalizálással foglalkozik jelenleg 16 fővel. A budaörsi Kőszikla baptista gyülekezet tagja vagyok.

Első számú vezetőnek lenni sokszor nagyon magányos dolog. A vezetettek a vezetőtől várják az iránymutatást, a keretek meghatározását, hogy hozza meg a döntéseket, tegyen igazságot, és mondja meg, mi fér bele, mi nem fér bele az adott szervezet életébe. Elvárják a példamutatást és azt, hogy a vezető mindig tudja, merre van az előre. Pedig sokszor ő maga sem tudja, merre kell menni.

Az irigyelt szabadság, az, hogy szinte mindenről dönthetek, nyomasztó felelősséggel párosul. Sokan vannak itt lelkipásztorok, talán nem is kell ezt tovább magyaráznom. Melyik igét vegyem elő vasárnap, kivel beszélgessek, melyik szolgálat a fontosabb, és eközben mindig valami sérül.

A vállalkozói lét azonban annyiban más, hogy a döntéseinknek azonnal, de legkésőbb a jövő héten következménye van. Pénzügyi, emberi, működésbeli következménye. Ugyanakkor olyan pályán versenyzünk, ahol nem a Biblia szabályai alapján megy a verseny. Keresztényként pedig a hitünkkel, elveinkkel összhangban kell naponta több tucat döntést meghoznunk.

Ráadásul ezeket a problémákat sokszor nem is értik a környezetünkben, családunkban, gyülekezetünkben.

Tavaly ősszel a ti egyetértésetekkel és támogatásotokkal elindult a Baptista Üzletemberek Közössége, és a tapasztalatok alapján azt gondolom, érdemes volt ezt a dolgot elkezdeni.

Jelenleg két csoportunk van, ahol havonta ezeket a kérdéseket teljesen őszintén, titoktartás mellett és szervezeti keretek között őszintén kitesszük az asztalra.

Két célunk van. Az egyik, hogy egymást építsük, egymás hite által épüljünk. A másik, hogy az a fajta megszerzett tudás, tapasztalat, ami egy baptista, keresztény vállalkozónál, felső vezetőnél megvan, az az egyház tagjai számára is elérhető legyen.

Szóval ha vállalkozó vagy felső vezető vagy, írj nekünk, csatlakozz hozzánk, a honlapunkon minden információt megtalálsz!

Ha pedig szeretnéd, hogy a vállalkozni vágyók, vezetőnek készülők, az életük elején lévők is kapjanak ebből a tudásból, akkor is kereshetsz bennünket. Köszönöm a figyelmet!”

A Baptista Üzletemberek Közösségéről bővebben új honlapjukon olvashatunk: https://www.baptistauzletemberek.hu/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!