A Magyar Bibliatársulat Alapítvány évzáró üléséről

1805

2017. december 5-én 10 órakor tartotta évzáró alapítói ülését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kuratóriuma, amelyen részt vettek a tizenkét tagegyház képviselői.

Papp János alelnök bevezető áhítatát követően az ülés résztvevői meghallgatták D. Szebik Imre elnöki és dr. Pecsuk Ottó főtitkári beszámolóját a 2017. év fontosabb bibliamissziós tevékenységéről és bibliai vonatkozású eseményeiről, amelyek közül kiemelkedett a gyülekezetekben bemutatkozó Biblia és reformáció kiállítás, a vakmissziós munkát támogató hangzó Biblia terjesztése, a jelnyelvi Biblia fordítása és az Ukrán-magyar kétnyelvű Újszövetség kiadása és terjesztése Kárpátalján.

Galsi Árpád, a Kálvin kiadó igazgatója beszámolt az elmúlt évben megjelent bibliakiadásokról. Különös hangsúlyt kapott a Károli Újszövetség és a Zsoltárok könyve együttes kiadása. Károli Gáspár fordításának 1908-as revideált kiadása a mai magyar helyesíráshoz igazítva a reformáció 500. évfordulóján jelenhetett meg, öt nagyszerű tanulmánnyal egybekötve.

Az ülés résztvevői meghallgatták dr. Zsugyel János előterjesztésében a 2016. pénzügyi évről szóló és a kuratórium által már jóváhagyott közhasznúsági beszámolót, valamint elfogadták az MBTA 2018. évi költségvetését.

Az ülés időpontjára megjelent a  MBTA hírlevele, a „Bibliánk” karácsonyi száma, amelyet valamennyi tagegyház képviselője magával vihetett.  Az évzáró ülést Marosi Nagy Lajos kurátor hálaadó imádsága zárta.